Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Hasiči otestují nejnovější technické prostředky na veletrhu Pragoalarm/Pragosec!

Autor: Redakce UNO. Pondělí 21. května 2012.

V rámci veletrhu zabezpečení a protipožární ochrany Pragoalarm/Pragosec bude ve dnech 5.-7. června na Pražském Výstavišti v Holešovicích probíhat zajímavý doprovodný program pro dobrovolné hasiče a širokou veřejnost.

celý článek

 

Zapojte se také do úklidové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko! Propukne přesně za dva měsíce

Autor: Administrator. Středa 08. února 2017.

Read morePřesně za 2 měsíce, v sobotu 8. dubna 2017, proběhne letošní hlavní termín úspěšné akce Ukliďme svět, ukliďme Česko, zaměřené na dobrovolnické úklidy černých skládek, ale i drobného nepořádku z naší přírody, vesnic a měst. Jak to funguje? Ode dneška je možné na stránkách projektu www.UklidmeCesko.cz přihlašovat plánované úklidy a všem zaregistrovaným organizátorům budou poskytnuty nezbytné rady k plánování i propagaci jejich akcí. „Navíc máme dobré zprávy. V letošním roce bychom díky podpoře Ministerstva životního prostředí a sponzorů měli mít opět zajištěny pevné pytle pro všechny zájemce, kterým z loňského ročníku nezbyly zásoby či nemají vlastní zdroje,“ sdělila nám jedna z organizátorů, Kateřina Landová z Českého svazu ochránců přírody.

celý článek

 

O putovní pohár MH SDH Dolní Studénky

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 26. dubna 2012.

znak-sdhSDH Dolní Studénky vás srdečně zve na 9. ročník pohárové soutěže "O putovní pohár MH SDH Dolní Studénky", který se koná 1. května 2012.

Podrobné informace ZDE

   

4. února proběhl světový den rakoviny

Autor: Administrator. Pondělí 06. února 2017.

amelieMůžeme. Můžu.“ Takové je motto tohoto dne a webu, který na podporu informovanosti o této nemoci vznikl. Cílem je zviditelnit problematiku onkologického onemocnění a aktivizovat jednotlivce i společnost k prevenci. Polovina lidí, kteří na rakovinu každoročně umírá, umírá předčasně, tedy ve věku do 70-ti let. K tomuto dni se mimo mnoha dalších organizací v ČR a zahraničí připojuje i Amelie a také IPOS.

Od velkých akcí a slov však bývá často daleko k našemu individuálnímu činu. Zeptejme se tedy spíše každý sám sebe a rozhodněme se jak dál. Už jste byli na prevenci? Víte, kdy na ni jít a na jakou? Byli na ní vaši blízcí?

 

O putovni pohár sv. Floriána

Autor: Redakce UNO. Úterý 24. dubna 2012.

pozvanka-sv.Florian-5.5.201SDH Ludéřov zve do Ludéřova na v pořadí již XVI.ročník hasičské soutěže „O putovní pohár sv.Floriána, patrona hasičů“, která se uskuteční při již tradiční oslavě svátku sv. Floriána v sobotu 5. května 2012.

Propozice soutěže a závázná přihláška ZDE

   

Strana 66 z 83