Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Ukliďme svět, ukliďme Česko: Staňme se změnou!

Autor: Administrator. Středa 08. března 2017.

Read moreHlavní cílovou skupinu celorepublikové dobrovolnické akce Ukliďme svět, ukliďme Česko představuje i pro letošek mládež. Zapojení školních a zájmových kolektivů do úklidů české přírody podpoří distribuce úklidových pomůcek, nový výukový materiál a výtvarná soutěž. Při akci Ukliďme svět, ukliďme Česko nejde jen o uklizení nepořádku a černých skládek, snad ještě důležitější část celého projektu představuje prevence jejich vzniku. Organizátoři akce tedy cílí především na zapojení mládeže. Také proto získal projekt Ukliďme svět, ukliďme Česko 2017 podporu ze Státního fondu životního prostředí ČR v rámci programu zaměřeného na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu (EVVO).

celý článek

 

15. ročník pohárové soutěže mladých hasičů

Autor: Redakce UNO. Úterý 12. června 2012.

Read moreSbor dobrovolných hasičů v Třeštině Vás srdečně zve na 15. ročník pohárové soutěže mladých hasičů a 9.ročník dvoudenní noční hasičské pohárové soutěže mladých hasičů „ O putovní pohár SDH Třeština“ spojenou s druhou doprovodnou soutěží „ Třeštinský plyšák “

Soutěž se koná ve dnech 29.-30.06.2012 na hasičské dráze v areálu obecního hřiště TJ Sokol Třeština
Začátek v pátek 29.06.2012 v 18.00 hod
Na Vaši účast se těší hasiči z Třeštiny.

celý článek

 

Březnový program v Heřmánku je opět pestrý

Autor: Redakce UNO. Neděle 05. března 2017.

rc heřmánekRodinné centrum Heřmánek si připravilo na měsíc březen pestrý a zajímavý program. Kromě tradičních akcí se můžete těšit na autorské čtení fejetonistky Magdaleny Strejčkové, zahájení kurzu angličtiny pro děti ve věkových skupinách 3-5 a 6-8 let, přednášky a besedy s odbornicemi z oblasti psychlogie a Montessori pedagogiky. Filmový klub v březnu nabízí estonský film Co se nenosí. Podrobný program centra je k dispozici na tomto odkazu.

   

O pohár starosty obce Císařov 2012

Autor: Redakce UNO. Středa 06. června 2012.

pozvanka vc cisarov 2012Hasičský sbor Císařov zve na soutěž v požárním útoku - O pohár starosty obce Císařov. Soutěž se koná 16. června 2012 v areálu hasičské zbrojnice v Císařově.

Prezentace družstev bude probíhat do 13:45 hodin. Startovné je 100 Kč za družstvo.

Více informací na pozvánce ZDE

 

Muzejní společnost Litovelska zve na přednášky o stezkách na Litovelsku a o místních studánkách a pramenech

Autor: Redakce UNO. Pátek 03. března 2017.

Bezedná studánka u Savína [foto: Mikroregion Litovelsko]Přednáška Staré stezky na Litovelsku a v širším okolí se bude konat v úterý 14. března od 17 hodin v prvním patře Muzea Litovel. Téma se bude věnovat starým stezkám na Litovelsku i v regionu obecně a přednese ho Mgr. Jan Martínek, odborník na historickou geografii pocházející z Ješova. Vstupné: 20 Kč; pro členy MSL vstup zdarma. Druhá přednáška v měsíci březnu studánkách a pramenech Litovelska se bude věnovat přírodním zdrojům pitné vody v okolí Litovle. Uskuteční se opět v prvním patře Muzea Litovel, a to od 17:00 hodin ve čtvrtek 30. března. Výklad povede paní Eva Vaňková, iniciátorka obnovy a propagace těchto míst v Mikroregionu Litovelsko, členka MSL. Vstupné: 20 Kč; pro členy MSL vstup zdarma.

   

Strana 65 z 83