Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Zveme na benefiční koncert duchovní hudby na Sv. Kopečku v neděli 6. června

Autor: Administrator. Pondělí 22. května 2017.

Benefice Kopeček 2017 06 04V neděli 6. června v 18 hodin se v bazilice Navštívení P. Marie na Sv. Kopečku u Olomouce uskuteční benefiční koncert duchovní hudby. Akci pod záštitou olomouckého primátora Antonína Staňka pořádá Matice svatokopecká ve spolupráci s Římskokatolickou farností na Sv. Kopečku a s olomouckým pobočným spolkem Společnosti pro podporu lidí s mentálním postižením v ČR. Vstupné je dobrovolné a výtěžek bude věnován na podporu osob s mentálním postižením. V rámci programu vystoupí Jan Gottwald (varhany), Pavlína Chudá (housle), Spolek Chemron s částí hudebního oratoria Pašije, Flauto armonico (flétnový soubor při ZUŠ Žerotín Olomouc) a PUSA (Pěvecké uskupení amatérů – spolek studentů a učitelů Slovanského gymnázia Olomouc).

 

130. výročí založení SDH Vernířovice

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 28. června 2012.

plakat carodejnicky zebrikKrajský úřad Olomouckého kraje a SDH Vernířovice Vás zve na 130. výročí založení SDH Vernířovice a XV. ročník putovního poháru obce Vernířovice Čarodějnický žebřík, pořádaný 7.července 2012 ve 13. hod. na víceúčelovém sportovišti za sýpkou.

130. výročí založení SDH Vernířovice se koná za spoluúčasti Krajského úřadu Olomouckého kraje.

Podrobný program na přiloženém plakátu.

 

NGO Awards ocenily příklady dobré praxe, které inspirují ostatní

Autor: Redakce UNO. Středa 10. května 2017.

foto5ngoawardsVe čtvrtek 6. dubna proběhlo v rámci akce Den pro neziskové organizace vyhlášení soutěže Microsoft NGO Awards 2017 a vítězné neziskové organizace své příběhy na akci také s velkým úspěchem odprezentovaly. Druhý ročník ocenění opět hledal příklady dobré praxe, příběhy neotřelého a inspirativního využití Microsoft technologií, příběhy o tom, jak technologie pomáhají v činnosti neziskových organizací. 

Přihlášených příběhů bylo letos šestnáct, tady téměř dvojnásobek prvního ročníku. Oceňovalo se ve dvou kategoriích - Přímá pomoc cílové skupině a Organizační rozvoj. Bylo uděleno i zvláštní ocenění společnosti Microsoft. A kdo se tedy konkrétně stal vítězem letošního ročníku? Více...

   

O PUTOVNÍ POHÁR EXSENÁTORA MUDR. VÍTĚZSLAVA VAVROUŠKA

Autor: Redakce UNO. Středa 27. června 2012.

soutez-StreliceSbor dobrovolných hasičů Střelice Vás zve na X. ročník soutěže hasičských družstev mužů a žen v požárním útoku "O PUTOVNÍ POHÁR EXSENÁTORA MUDR. VÍTĚZSLAVA VAVROUŠKA", který se koná 30. června 2012 v hasičském areálu Dětřichov.

Soutěž je zařazena do Hanácké extraligy roku 2012.

Více informací na plakátu ZDE

 

Koná se druhý ročník sportovních her seniorů našeho regionu. Přidejte se i vy

Autor: Administrator. Úterý 09. května 2017.

Read moreDruhý ročník sportovního klání pětičlenných smíšených družstev seniorů připravuje na středu 24. května Krajská rada seniorů Olomouckého kraje. Krajské sportovní hry seniorů Olomouckého kraje 2017 se konají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje a jsou přístupné pro širokou veřejnost na stadionu TJ Lokomotiva Olomouc. „Sportovní soutěže získávají v poslední době mezi seniory na stále větší oblibě. Naše akce jim nabízí zdraví prospěšnou alternativu smysluplného trávení volného času - ať už aktivně jako soutěžící, anebo pasivně jako diváci a fandové,“ řekla předsedkyně Krajské rady seniorů Olomouckého kraje Milena Hesová. Letos přijali pozvání a přijedou změřit své síly i senioři ze Slovenska a z Polska.

celý článek

   

Strana 61 z 83