Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

KOMÁRFEST ve Střeni kromě pestrého hudebního programu nabídne výstavu k výročí povodní v obci

Autor: Administrator. Pátek 01. září 2017.

2017 komarfestDen obce Střeň, takzvaný KOMÁRFEST, se uskuteční v sobotu 9. září 2017 od 13:00 v areálu za kulturním domem ve Střeni. Tento ročník Komárfestu připomene 20. výročí od povodní, součástí programu bude tedy také obrazová výstava na téma povodní v obci. Přijměte tedy srdečné pozvání na akci a přijďte zavzpomínat, potkat přátele a pobavit se. Další informace naleznete ZDE. Součástí akce bude zábavný doprovodný program plný soutěží pro děti i dospělé pod taktovkou Martiny Queetko Procházkové z Rádia Haná, na akci vystoupí mimo jiné oblíbené kapely ExStres, Stracené ráj a Kabát Revival

 

Dětská pohárová soutěž Troubelice

Autor: Redakce UNO. Úterý 31. července 2012.

SDH Troubelice Vás zve na Pohárovou soutěž mladých hasičů, která se koná v sobotu 25. srpna 2012 v Hasičském areálu SDH Troubelice. Prezentace proběhne od 12.30 hodin, soutěž bude zahájena ve 13.00 hodin. Soutěžit se bude v kategoriích mladší a starší.

Propozice ke stažení ZDE.

 

V Olomouci se otevírá terapeutická skupina pro hazardní hráče

Autor: Administrator. Pondělí 28. srpna 2017.

Read moreSpolečnost Podané ruce otevírá terapeutickou skupinu zaměřenou na hazardní hráče. Její první setkání se bude konat na začátku září. Pod vedením zkušeného terapeuta specializovaného na práci s lidmi ohroženými závislostí se bude skupina čítající maximálně dvanáct osob scházet každých 14 dní. Službu Společnost nabízí bezplatně a je zcela anonymní.

Přestože nedávno došlo k legislativní regulaci hazardu, počet lidí ohrožených gamblingem zůstává stále vysoký. Odhaduje se, že v Česku se s tímto problémem potýká zhruba sto tisíc hráčů, v Olomouckém kraji se odhady pohybují okolo sedmi tisícovek. „Jen malá část z nich využije služby našich center, což je nepochybně škoda. Nicméně i tak se nám za posledních devět let, kdy služby zacílené na hazardní hráče nabízíme, podařilo pomoci stovkám klientů,“ uvedl Lukáš Franc, vedoucí Terapeutického centra v Olomouckém kraji.

celý článek

   

Noční hasičská soutěž v Dolanech

Autor: Redakce UNO. Pátek 13. července 2012.

Sbor dobrovolných hasičů v Dolanech si Vás dovoluje pozvat na noční hasičskou soutěž "O putovní pohár obce Dolany", která se uskuteční 15. září 2012 od 19:00 hod. v areálu u hasičské zbrojnice v Dolanech. Soutěžit se bude v kategoriích muži, ženy.

Propozice soutěže ZDE

 

Dobrovolníci pomohou pralesu v Bílých Karpatech. V neděli začne další Týden pro divočinu na Ščúrnici. Patří k němu práce i prožitek – malování, focení i meditace

Autor: Administrator. Pátek 18. srpna 2017.

Read moreČištění studánek a pramenišť, ochrana semenáčků proti okusu zvěře i vzácných stromů, oprava přístupových chodníků, sledování vývoje přírody i další práce ve prospěch nově se rodícího pralesa na Ščúrnici. A k tomu zajímavé prožitkové příležitosti v karpatské divočině, jako jsou meditace na zvlášť vyhlédnutých místech, výtvarný kurz či focení pro výstavu o pralese. Účastníci se také mohou těšit na přírodovědnou exkurzi po vzácných loukách či setkání s místními osobnostmi. Tak bude vypadat letošní Týden pro divočinu v Bílých Karpatech. Začne v neděli 20. srpna pro asi patnáctku dobrovolníků Hnutí DUHA, kteří se rozhodli strávit volný čas aktivní prací i prožitkem v divoké přírodě. Pomohou tak místnímu ČSOP Kosenka s návratem divoké přírody do jedlo-bukového pralesa i návštěvníkům, kteří chtějí soužití divočiny, okolní kulturní krajiny a lidí poznávat na vlastní nejen oči. Dobrovolníci tak navážou na práci, kterou jejich předchůdci vykonali už loni.

celý článek

   

Strana 57 z 83