Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Hasičský víceboj Černovír 2012

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 06. září 2012.

znak-sdhSbor dobrovolných hasičů Olomouc-Černovír si Vás dovoluje pozvat na Hasičský Víceboj, který se koná 29. 9. 2012 od 9:00 hod. v hasičské zbrojnici v Olomouci-Černovíře.

Prezentace proběhne od 9:00 do 10:00 hodin. Soutěžit se bude v kategoriích bez rozdílu věku, a to a) s aktivním dýchacím přístrojem, b) bez aktivního dýchacího přístroje.

Startovné činí 50,- Kč.

Více informací na pozvánce ZDE.

 

Podzimní program Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví obohacují Uspávání hory a Ekologické večery

Autor: Administrator. Středa 27. září 2017.

Read moreLéto odchází a nastává čas rozloučit se a naladit se na podzim. Podzimní akce Sluňákova a Domu přírody Litovelského Pomoraví obohatí Uspávání hory a Ekologické večery včetně závěrečného koncertu Marty Töpferové. Již v sobotu 7. října od 13 hodin se uskuteční právě Uspávání hory, tradiční akce pro rodiny s dětmi, kdy uložíme areál k pomyslnému spánku. Kolik oveček napočítáme, než hora usne? A jak těžké bude zahnat bubáky a vysvobodit hezké sny? Pojďte se vydat na dobrodružnou cestu do říše snů. Na trasu se můžete vydat v době od 13 do 16 hodin. V rámci akce budete mít možnost nahlédnout do Rajské zahrady a Sluneční hory snů. Facebook událost.

celý článek

 

Olomoucký drak letos před Krajským úřadem v Olomouci

Autor: Marcela Vystrčilová. Neděle 16. září 2012.

Read moreV sobotu 1. září 2012 se před Krajským úřadem Olomouckého kraje konal již VI. ročník tradiční hasičské soutěže „Olomoucký drak“. Téměř 300 dětí – mladých hasičů nejen z Olomouckého kraje, ale i například ze Vsetínska, Ostravska, Brna nebo východních Čech, mohlo poměřit síly v závodě jednotlivců v běhu na 60 m s překážkami a hasičským nářadím.

celý článek

   

Rodinné centrum Heřmánek nabízí pestrý říjnový program

Autor: Administrator. Středa 27. září 2017.

Heřmánek 2017 10V tento již podzimní čas, jenž obvykle na náladě nepřidá, nabízí Rodinné centrum Heřmánek říjnový program. Opět je namíchán tak, aby byl pestrý, stejně jako jsou pestré dny každého rodiče. Dny, kdy se s příchodem plískanic objeví ve dveřích rýma a kašel, aniž by je někdo zval, dny, kdy se věci nedaří na jedničku a někdy je to za pět i s podtržením. Ale jak píše Alana Kirková ve své knize Matka, dcera, nebo já: „V rodičovství neexistuje žádná možnost přetáčení nazpátek. Žádné tlačítko pro pauzu. Jediné tlačítko, které se dá zmáčknout je přehrávání, tudíž se nedá dělat nic jiného, než žít přítomnost.“ A tak vás rodiče, kteří statečně „přehráváte a žijete“ zveme do Heřmánku, kde můžete oddechnout i načerpat. Vždyť už i naši předkové věděli, že heřmánek je vhodný na stavy napětí a nervozity, protože mj. léčí bolest a uklidňuje. Krásné podzimní dny si můžete zpříjemnit návštěvou centra, jehož podrobný program na říjen nalaznete ZDE.

 

Holické kombajn 2012

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 23. srpna 2012.

Pozvanka-Kombajn-2012-finalSDH Olomouc Holice Vás srdečně zve na 1. ročník netradiční soutěže Holické kombajn, který se uskuteční v sobotu 29. září 2012 od 12.00 hod. v areálu za školkou v Holici.

Průběh:
11:30 – 12:00 Prezentace soutěžících
12:00 Slavnostní zahájení
12:15 Zahájení prvních pokusů
17:00 Ukončení soutěže a vyhlášení výsledků
17:30 Možnost pro širokou veřejnost vyzkoušet si trať
17:30 Začátek zábavy. Konec v ???

Soutěžící hasiči budou muset překonat tyto nástrahy: roztažení zavodněné hadice A, transport figuríny tunelem a přes překážkovou dráhu, motání a rozmotávání hadic, zdolání bariéry se zátěží, hammer box.

   

Strana 54 z 83