Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Komentovaná vycházka po litovelském hřbitově je letos spojena s informacemi o místních pohřebních spolcích a službách

Autor: Administrator. Středa 11. října 2017.

LITOVELSKÝ HŘBITOV VYCHÁZKAMuzejní společnost Litovelska, z. s. ve spolupráci s Letopiseckou komisí Městského úřadu Litovel pořádá komentovanou vycházku Litovelský hřbitov (místní pohřební spolky a služby), kterou povede Marie Hrubá. Zájemci se sejdou v sobotu 14. října 2017 ve 14 hodin u vstupní brány litovelského hřbitova. Tam i zpět se můžete dopravit autobusem, který pravidelně v sobotu jezdí na hřbitov ze zálivu naproti autobusovému stanovišti v 13.53 hodin se zastávkami Litovel Palackého a Chořelice. Po skončení akce (cca v 15.30 hodin) je zajištěna i zpáteční doprava. Vzpomínky a připomínky pamětníků vítány. Srdečně zvou členové Muzejní společnosti Litovelska.

 

Veteránská hasičská soutěž

Autor: Redakce UNO. Středa 12. září 2012.

Read moreSDH Ješov si Vás dovoluje pozvat na veteránskou hasičskou soutěž o putovní cenu
Termín: 15. září 2012
Místo: Areál SDH Ješov
Začátek soutěže: 13:00 hod
Registrace: 12:30 – 13:00 hod
Kategorie: veteráni

celý článek

 

Na výročním na benefičním koncertu Nadace Malý Noe zahraje i Hradišťan a Jiří Pavlica

Autor: Administrator. Středa 11. října 2017.

Malý Noe HradišťanNadace Malý Noe slaví v letošním roce 10. výročí své činnosti a i z tohoto důvodu se snažila zajistit zajímavý a přitažlivý program pro jubilejní benefiční koncert. A podařilo se: 10. listopadu od 19.00 hodin v sále Reduta v Olomouci bude hrát Hradišťan a Jiří Pavlica, Moravská filharmonie Olomouc a Akademický sbor Žerotín a vše bude řídit pan dirigent Stanislav Vavřínek. Vstupenky si do 16.10. 2017 můžete objednat emailem na adrese  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript nebo po zmíněném datu si zakoupit v předprodeji v podloubí olomoucké radnice. Ceny vstupného se pohybují od 200,- do 700,- Kč. Účelem zřízení Nadace Malý Noe a jejím posláním a cílem je aktivní pomoc dětem žijícím a vyrůstajícím bez náležité rodičovské péče svých biologických rodičů, ať již tito jejich rodiče zemřeli a nebo tito rodiče své děti opustili, či je týrají, zneužívají a nebo je jinak ohrožují na jejich životě a nebo na jejich psychickém či fyzickém zdraví.

   

Šumperský Soptík 2012

Autor: Redakce UNO. Středa 12. září 2012.

Sumpersky Soptik 015Odborná rada mládeže OSH Šumperk Vás zve na XIV.ročník soutěže „Šumperský Soptík“ v bězích 60m překážek jednotlivců a družstev mladých hasičů v kategoriích starší, mladší a přípravka, který se koná 6. října 2012 na atletické dráze Tyršova stadionu v Šumperku. Zahájení soutěže je v 9.00 hodin.

Výsledky družstev z okresu Šumperk budou započítány do Ligy MH okresu Šumperk.

Podrobné informace a přihláška ZDE.

 

Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá prenatální kurz pro rodiče dvojčat

Autor: Administrator. Úterý 10. října 2017.

předporodní kurz dvojčataOlomoucké Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty pořádá prenatální kurz, určený pro nastávající rodiče dvojčat. Kurz proběhne od 24. října do 14. listopadu 2017 a zahrnuje čtyři setkání: těhotenství s dvojčaty a porod, příprava k porodu a porod dvojčat, kojení a výživa dvojčat, rodičovství s dvojčaty. Termíny setkání jsou vždy v úterý, tedy 24. 10., 31. 10., 7. 11. a 14. 11. 2017, od 16 do 18 hodin. Kurz se uskuteční v Olomouci v Centru pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty, cena 1400,- Kč za celý kurz včetně doprovodu. Podrobnosti o kurzu naleznete ZDE.

   

Strana 53 z 83