Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Novinky z neziskovek

Železný hasič Dolany - soutěž TFA

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2012.

Soutěž je určena jen pro zdravotně a fyzicky způsobilé členy Jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí a podniků, příslušníky Hasičských záchranných sborů krajů a zaměstnance Hasičských záchranných sborů podniků s platným osvědčením pro práci s dýchacím přístrojem. Více infornací  ZDE.

 

Onko klub Slunečnice Olomouc v září a říjnu 2017

Autor: Administrator. Středa 01. listopadu 2017.

Read morePrázdninové měsíce uběhly rychle nejen dětem, ale i nám, členkám Onko klubu Slunečnice. Individuálně jsme se setkávaly i v červenci a srpnu. Některé z nás trávily společně i dovolené v Chorvatsku nebo Itálii. Naše akce jsme zahájily v polovině září. A čím jiným než tělovýchovnými aktivitami – cvičením s Hankou a Janou v tělocvičně FTK UP, jógou s Kájou v Centru Vitality a plaváním v bazénu ZŠ Dr. Nedvěda. Nemohu opomenout úspěšné vystoupení našich „reprezentantek“ na sportovních soutěžích konaných v měsících září a říjnu.

celý článek

 

Hasičský týdeník č.22

Autor: Redakce UNO. Pondělí 24. září 2012.

Aktuální číslo Hasičského týdeníku ke stažení ZDE.

Starší čísla týdeníku volně ke stažení naleznete v sekci Archiv na http://www.hasicskytydenik.cz

   

Česká společnost ornitologická hledá pomoc při klučení rákosí a náletů na štěrkovně v Tovačově

Autor: Administrator. Úterý 24. října 2017.

Brigáda TovačovČeská společnost ornitologická dlouhodobě udržuje nadstandardní vztahy s Českomoravským štěrkem, zdaleka nejen přes ostrůvky pro rybáky v Tovačově a v Hulíně. Na letošní a příští rok společnost domluvila pokusný zásah na bývalém výpěrkovišti v Tovačově, které zarůstá - a přitom to nejcennější prostředí na štěrkovnách jsou právě spoře zarostlé otevřené plochy výpěrkovišť. Extrémně významné jsou pro nejrůznější bezobratlé a některé kytky, ale třeba i pro kulíky a další ptáky. Česká ornitologická společnost chce proto jednak kus mnohahektarového výpěrkoviště vyklučit, jednak další část v předjaří příštího roku vypálit. Oba zásahy se opírají o zkušenosti z jiných oblastí, kde se ukazuje, že takovéto na první pohled razantní zásahy jsou velikým přínosem. 

První akce proběhne v pátek a v sobotu 3.-4. listopadu a bude potřeba co nejvíc rukou ochotných pomoci. Více informací je v přiložené pozvánce. Účast prosím zapisujte do tabulky nebo nahlaste Michalovi Plátkovi na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , aby pořadatelé věděli, kolik pomocníků dorazí a aby tak mohli zajistit dostatek pracovních nástrojů a případně domluvit, pokud budete ochotní vzít něco svého (pilu, křoviňák, apod.). Česká společnost ornitologická se těší na Vaši účast.

 

RWE Dobrovolní hasiči roku 2012

Autor: Administrator. Sobota 22. září 2012.

Sbor dobrovolných hasičů Radslavice se svou soutěží „Radslavská přilba 2012“. postoupil do finále celostátní soutěže „RWE Dobrovolní hasiči roku 2012“ o nejlepší sbor a jednotku sboru dobrovolných hasičů . v kategorii „Nejlepší sbor dobrovolných hasičů“

celý článek

   

Strana 52 z 83