Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

aktuality

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce - program na listopad 2014

Autor: Administrator. Pátek 17. října 2014.

Read morePátek 7. listopadu
Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče
16:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud
Máte-li rádi oblíbené stolní hry i ty méně známé, dobrou společnost podobně naladěných hráčů a příjemnou atmosféru, Deskohraní je tu pro Vás. Do herny deskových her lze přijít kdykoli po 16. hodině a stačí se orientovat podle toho, co je na stole.
Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

celý článek

 

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce - program na říjen 2014

Autor: Administrator. Pátek 12. září 2014.

Read moreÚterý 14. října: Posed – setkání členů a příznivců klubu
18:00 | Fox club (v prostorách klubu pro seniory), Javoříčská 2 – u zastávky tramvají č. 1, 4, 6 Okresní soud
Posezení u dobrého čaje či kávy. Přijďte se s námi setkat a lépe nás poznat. Tentokrát zlehka oslavíme znovuotevření našeho klubu po proběhlé zářijové rekonstrukci. Povíme vám, jak jsme se měli na netradiční procházce neprobádanými cestami Hrubého Jeseníku. Také představíme program návštěvy našich přátel z německých Přátel přírody z Metzingenu v našem krásném městě a jeho okolí. Lze přijít i odejít průběžně mezi 18. a 20. h.

celý článek

 

Povedené dopoledne v přírodě na dosah konečné tramvaje

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 11. září 2014.

Read more"To jsem vůbec nevěděla, že je tady takhle krásně. A přitom to mám kousek od domu," zaznělo z úst jedné spokojené účastnice poté, co jsme došli k rybníčku. Ale popořadě.

V sobotu 6. září nebyla jen otevřená většina olomouckých historických a technických památek. Konala se i vycházka olomouckých Přátel přírody z klubu Malá liška určená všem velkým i menším fanouškům ryb, rybářů, přírody nadosah města a toulání po okrajových částech našeho krásného města. Rybářskou vycházku uspořádali ve spolupráci s místní pobočkou Českého rybářského svazu. Na srazu na konečné tramvají u neředínského krematoria se sešlo ke třicítce zájemců všech generací. A právě tak to organizátoři Hynek a Šárka zamýšleli.

celý článek

   

V půli prázdnin vychází bulletin Přátelé přírody

Autor: Hynek Pečinka. Středa 06. srpna 2014.

pratele-prirody-bulletinNa 18 stránkách čtvrtého letošního bulletinu Přátelé přírody, který vydává stejnojmenná asociace, najdete to pravé letní čtení. Hned na první straně připomínáme, že v říjnu bude celostátní Setkání Přátel přírody a poslední dvě strany se mu detailně věnují. Po úvodních environmentálních tématech od nás i ze světa vás osvěží optimisticky laděný rozhovor s Martinou Vondráčkovou.

Pořádnou porci letních zážitků si pro vás připravily naše skupiny v různých koutech Česka. Podrobněji se pak představuje olomoucký klub Malá liška. Koukneme i jinam, ke skautům. A zamyslíme se, jestli je ropný zlom opravdu mrtev, jak se říká. Svůj bulletin si stáhněte zde: http://www.pratele-prirody.cz/bulletin-a-jine
 

Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce - program na srpen 2014

Autor: Administrator. Neděle 03. srpna 2014.

Pátek 8. srpna
Deskohraní – stolní hry pro velké i malé hráče
16:00 | Restaurace U Puškaře, Vídeňská ul.
Přijďte na setkání a posezení nad společenskými, deskovými i stolními hrami. Zrovna jsme nakoupili nové kousky! Chcete si přijít jen tak zahrát nějakou hru, kterou znáte, s dalšími hráči? Chcete přinést a zahrát si nějakou hru, kterou máte doma? Přijďte si to vyzkoušet.
Akci vede Michal Štrajt. Příspěvek na akci: členové klubu zdarma, hosté 20 Kč

celý článek

   

Strana 1 z 23