Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Sociální sekce

Onko klub Slunečnice na rekondici v Karlově Studánce

Autor: Administrator. Úterý 19. října 2021.

Read moreNa týdenní rekondici v září vyjelo 32 našich členek do malebných lázní Karlova Studánka, místa obklopeného horskou přírodou Hrubého Jeseníku a pyšnícího se nejčistším ovzduším ve střední Evropě. Ubytování bylo zajištěno v hotelu Džbán, který si zakládá na své starožitnosti. Vždyť objekt byl postaven již v roce 1820. Součástí pobytu byla bohatá nabídka relaxačních služeb hotelu. V Thermal parku jsme využívaly tři velké koupací sudy s vířivkou, napuštěné z léčebného pramene Maxmilián, saunu, menší bazén. V něm naše cvičitelka Hanka vedla denně půlhodinovou lekci aqua aerobiku. Některé z nás si připlatily na pivní lázně, horské bylinné lázně, masáže.

celý článek

 

ZDRAVOTNĚ HANDICAPOVANÝM A SENIORŮM POMÁHÁ V OLOMOUCI JIŽ 20 LET IPORADNA

Autor: Redakce UNO. Neděle 17. října 2021.

Read moreTelefonická pomoc v krizi, bezplatné internetové i osobní poradenství, podpora při zvládání běžného života a volnočasové aktivity. Tak by se dala v  krátkosti shrnout činnost organizace iPoradna, která v Olomouci funguje už 20 let. Zaměřuje se zejména na pomoc zdravotně handicapovaným, seniorům a pečujícím, ale obrátit se na organizaci s žádostí o radu či pomoc může kdokoliv. Nejčastějšími témata, která tým odborníků s lidmi řeší, jsou sociálně – právní, dluhové a finanční obtíže, vztahové záležitosti či zdravotní a psychické obtíže. Pokud potřebuje člověk radu nebo pomoc, může využít celou řadu cest, od osobního setkání s odborným poradcem, přes telefonát na linku důvěry, až po mailový dotaz nebo chat s odborníkem. Organizace také nabízí širokou nabídku volnočasových aktivit a podporu.

celý článek

 

Březen je Tulipánový měsíc! Fakultní nemocnice v Olomouci je vyzdobena květy

Autor: Redakce UNO. Úterý 09. března 2021.

Vyzoba-Tulipany-FNOL-onko15-VlastniDobrovolnický program spolku Amelie ve Fakultní nemocnici Olomouc oslavil loni desetileté výročí. Spolupráce s Amelií, která pomáhá lidem žít život s rakovinou, je tedy dlouhá a velmi úspěšná. Také letos se podařilo navzdory obtížím spojeným s koronavirem vyzdobit hned tři oddělení, kde leží onkologičtí pacienti. Onkologii, gynekologicko-porodnické oddělení a transfuzní oddělení. Personál FNOL a samozřejmě i dobrovolníci, kteří vyzdobili prostory nemocnice, si zaslouží poděkování za krásnou spolupráci. Stejně tak školy, které poslaly výtvarná díla svých žáků. Vyzdobení olomoucké Fakultní nemocnice proběhlo v rámci Tulipánového měsíce. Tuto kampaň realizuje spolek Amelie od roku 2013 vždy v březnu. Cílem je přinést s jarem i naději všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním.

Zapojit se a pomoci podle svých možností může bez výjimky každý. Tulipánový měsíc nabízí řadu akcí na podporu všech, kterým do života vstoupila rakovina. Tulipán jako symbol jara zároveň symbolizuje i naději a změnu. Proto každý rok dobrovolníci amélie zdobí několik desítek onkologických oddělení v nemocnicích – aby jaro přineslo do nemocnic i změnu a naději. Výtvarná díla na výzdobu vytváří lidé z celé republiky a připojují k nim u vzkazy pro nemocné.

Výzdobou nemocnic to ale nekončí. Podívejte se, jaké další aktivity i pro vás Tulipánový měsíc nabízí: https://www.tulipanovymesic.cz/

   

P-centrum nabídne stres online. Zpřístupní záznam benefiční přednášky Františka Koukolíka

Autor: Redakce UNO. Pátek 13. listopadu 2020.

Read morePříští týden si připomeneme nejen výročí sametové revoluce, ale také benefiční přednášku renomovaného českého neuropatologa Františka Koukolíka na podporu Rodinného centra U Mloka. Ta se uskutečnila v září na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. Právě její záznam veřejnosti v exkluzivním promítání nabídne P-centrum na svém facebookovém účtu.

celý článek

 

P-centrum poskytuje na Olomoucku psychosociální pomoc ohroženým rodinám. Přispět na ni můžete i vy

Autor: Redakce UNO. Úterý 09. června 2020.

Read moreZákladní potřebou dětí je sounáležitost a bezpečí, tedy potřeba někam patřit a vnímat svět jako bezpečné místo. Rodinné centrum U Mloka v Olomouci jim bezpečné místo nabízí, podporuje je a pomáhá jim. Bezprostřední riziko způsobené pandemií Covid–19 odeznělo a nyní se potýkáme s následky. O to víc potřebují ohrožené děti pomoci. Zasažené rodiny nyní zažívají dopady koronavirové krize. Zůstaly narušené a zhoršené vztahy v rodinách, rozkolísaná psychika, zvětšují se a nyní se až naplno projevují rozdíly mezi žáky ve školách, rodiče dětí řeší existenční starosti, což s sebou nese psychickou zátěž, která dopadá i na děti.

celý článek

   

Strana 1 z 12