Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Grantová výzva na zlepšení zapojení podnikatelské sféry do regionálního a místního řízení

Autor: Redakce UNO. Středa 07. dubna 2021.

cipePodpořit nové iniciativy soukromě – veřejného dialogu v Česku si dala za cíl organizace CIPE zřízená americkou obchodní komorou. Vybere až pět projektů, které získají grantovou podporu. Ve tříměsíční pilotní fázi, která začne letos v červnu, může každý z vybraných projektů získat částku mezi 10 000 - 20 000 USD. Projekty by měly vést k většímu zapojení místní podnikatelské komunity do dialogu s místními orgány o ekonomických prioritách a reformách nebo ke zvýšení schopnosti místní podnikatelské sféry smysluplně se zapojit do regionálního nebo místního řízení.

Cílem CIPE je posílit místní úroveň řízení pomocí zvýšení schopností a možností soukromého sektoru spolupracovat s místní samosprávou. Zamýšlené typy iniciativ mají být zaměřeny na dialog mezi místní podnikatelskou komunitou a obecní nebo regionální správou s cílem dosažení společné vize hospodářského růstu. Žadatelé navrhnou konkrétní témata dialogu a aktivit. Detailní popis a kritéria jsou v přiloženém dokumentu.

 

Moravská softwarová firma spouští projekt „Edhouse pomáhá!“. Podpoří neziskovky z Olomoucka a Zlínska

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 01. dubna 2021.

edhouse1V rámci své společenské odpovědnosti se společnost Edhouse s.r.o. rozhodla reagovat na aktuální pandemickou situaci spuštěním projektu na podporu neziskových organizací, které chtějí realizovat vzdělávací aktivity určené dětem a mládeži. Cílem těchto aktivit by mělo být zmírnění dopadů pandemie Covid-19 na děti a mládež. Edhouse s.r.o. je společnost zabývající se vývojem software. Založena byla ve Zlíně a za 15 let svého působení se rozrostla do třech dalších měst: Vsetína, Olomouce a Uherského Hradiště. V Olomouci a ve Zlíně jsou dvě největší pobočky a také v těchto okresech rozdělí Edhouse mezi neziskové organizace dohromady 200 000 Kč na vzdělávací aktivity určené dětem a mládeži. Do projektu se tedy mohou přihlašovat neziskové organizace, které působí ve výše zmíněných okresech.

Celý projekt „Edhouse pomáhá!“ má jasně stanovený harmonogram. Vyhlášení výzvy spolu se spuštěním příjmu žádostí poběží od 31. března 2021 do konce dubna. Během první poloviny května vyhodnocovací komise sestavená ze zaměstnanců společnosti vybere projekty neziskových organizací, které podpoří. V každém ze dvou okresů to budou čtyři projekty, maximální alokace je 25 000 Kč na jeden projekt. Může se jednat o podporu jednorázové akce, nebo o dlouhodobější aktivity. Příspěvek je možné také žádat na úhradu provozních nákladů - nájmů, mezd a podobně. Vybrané organizace budou mít na realizaci svých aktivit čas až do konce listopadu 2021.

Více podrobností a parametry pro přihlášení do projektu najdete zde.

 

K příležitostem z bruselských programů i dalších nadnárodních fondů vás nasměruje OK linka

Autor: Administrator. Čtvrtek 25. února 2021.

Read moreOK linka je nová služba a kontaktní centrum pro organizace a zájemce z Olomouckého kraje. Nasměruje vás k možnostem podpory z komunitárních programů řízených přímo Evropskou komisí i z dalších nadnárodních programů a fondů. Kromě základního přehledu programů a výzev, do nichž je možné předkládat projekty, můžete své záměry a možnosti jejich financování konzultovat e-mailem, telefonicky nebo osobně.

Na rozdíl od operačních programů, financovaných Evropskou unií a řízených českými ministerstvy, jsou komunitární programy řízeny přímo Evropskou komisí, nebo jí zřízenou agenturou, a v soutěži o podporu svých projektů nesoutěží pouze české, ale subjekty ze všech členských zemí EU. Komunitární programy jsou financovány přímo z rozpočtu EU. Jsou vždy víceleté, poskytují zpravidla neinvestiční podporu v rozmezí 40-75 %, výjimečně více. Žadatelé musí peníze použít na konkrétní a v projektu předem uvedené účely, které naplňují programové cíle.

celý článek

   

MÁTE PROJEKT PODPORUJÍCÍ UDRŽITELNÝ ROZVOJ? MŮŽEME VÁM POMOCI S FINANCOVÁNÍM

Autor: Redakce UNO. Úterý 01. prosince 2020.

Read moreStředisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE vyhlašuje výzvu k podání žádostí na financování projektů podporující udržitelný rozvoj s důrazem na jeho environmentální nebo sociální rozměr. Žadateli mohou být občanské organizace, které působí na místní nebo celostátní úrovni v oblasti zvyšování povědomí veřejnosti o Cílech udržitelného rozvoje, s důrazem na jeho environmentální nebo sociální rozměr.

celý článek

 

Vyhlášení výběrového řízení na projekty Česko-polského fóra pro rok 2021

Autor: Redakce UNO. Úterý 18. srpna 2020.

Read moreMinisterstvo zahraničních věcí ČR v rámci programu státní dotační politiky vyhlašuje dotační výběrové řízení na projekty v rámci dotačního titulu Česko-polské fórum pro nestátní neziskové organizace a ostatní oprávněné subjekty pro rok 2021. Cílem dotačního titulu Česko-polské fórum (ČPF) je podpora nových a rozvoj stávajících neziskových projektů směřujících k posilování česko-polských vztahů. Podporovány jsou pouze projekty vypracované a realizované společně s polským partnerem. Projekty musí být realizovány a ukončeny v roce 2021.

celý článek

   

Strana 2 z 13