Svátek má Irena
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Město Jeseník vyhlásilo dotační programy pro rok 2016

Autor: Redakce UNO. Pondělí 23. listopadu 2015.

jesenik mestoMěsto Jeseník vyhlásilo programy pro poskytování dotací ze svého rozpočtu pro rok 2016. Dotace se poskytnou právnickým nebo fyzickým osobám na stanovený, zpravidla veřejně prospěšný účel, nebo v případě individuální žádosti na účel stanovený přímo žadatelem. 

Takzvané programové dotace poskytne město Jeseník v oblasti podpory jednorázových akcí a projektů do 20 tisíc korun, podpory sociálních služeb a podpory sportu. Programy vyhlášené radou města a také termíny a potřebné náležitosti k podání žádosti naleznete zde.

 

Město Olomouc vyhlásilo dotační programy pro rok 2016

Autor: Redakce UNO. Pondělí 23. listopadu 2015.

olomouc leteckyStatutární město Olomouc vyhlásilo programy pro poskytování dotací ze svého rozpočtu pro rok 2016. Dotace se poskytnou právnickým nebo fyzickým osobám na stanovený, zpravidla veřejně prospěšný, účel. Tento účel může být stanoven v programu vyhlášeném Radou města Olomouce, nebo v případě individuální žádosti přímo žadatelem.

Programy vyhlášené radou města a také termíny a potřebné náležitosti k podání žádosti naleznete zde.

 

Nadace VIA pořádá v Olomouci konzultační seminář

Autor: Redakce UNO. Pondělí 24. srpna 2015.

Read moreNadace VIA věří, že dobré sousedské vztahy jsou základem fungující místní komunity a že lidé, kteří se vzájemně poznají, k sobě mají blíž a dokáží spolu vytvořit hezčí a veselejší prostředí pro život. Cílem jejího grantového programu souSedíme si je proto rozvíjení činorodých a soběstačných sousedských komunit, do jejichž života se může zapojit každý, kdo má chuť a zájem.

celý článek

   

Nadace VIA vyhlašuje další ročník Živých grantů

Autor: Redakce UNO. Pondělí 29. června 2015.

via-logoLeží vám na srdci, jak vypadá vaše město? Máte nápad jak oživit a zlepšit veřejný prostor kolem sebe? Chcete do uskutečnění svých plánů zapojit sousedy, místní podnikatele i radnici? Výborně! Nadace VIA i letos otevírá grantovou výzvu Živé granty. Můžete získat až 70 000 Kč na realizaci svého nápadu na oživení veřejného prostoru, tématické vzdělávání a navíc se seznámíte s těmi, kteří dělají podobné věci po celém Česku.

Svoje projektové záměry můžete podávat do 16. července 2015. Více informací o grantové výzvě se dozvíte na stránkách programu Živé granty!

 

Evropské dotace půjdou na profesionalizaci a budování kapacit neziskovek

Autor: Redakce UNO. Pátek 26. června 2015.

Read moreV rámci nového Operačního programu zaměstnanost (OPZ) věnujte pozornost prioritní ose 3, ve které se na začátku srpna 2015 objeví výzva s názvem Budování kapacit a profesionalizace NNO. Podmínkou pro podání žádosti bude vstupní procesní analýza organizace. Do této výzvy se mají možnost zapojit NNO z celé České republiky včetně Prahy.

Podmínky, které musí NNO v žádosti splnit, jsou: dvouletá historie, aktualizovaný web, veřejné výroční zprávy a vypracovaná procesní analýza s odbornými doporučeními dalšího růstu.

celý článek

   

Strana 8 z 13