Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

granty

Olomoucký kraj připravuje výzvu „Podpora inovačního prostředí“

Autor: Administrator. Sobota 16. dubna 2016.

Read moreOlomoucký kraj připravuje výzvu „Podpora inovačního prostředí“ administrovanou Operačním programem Zaměstnanost, jejímiž adresáty budou mimo jiné i nestátní neziskové organizace a poskytovatelé sociálních služeb.

Bude platit od 30. dubna do 30. listopadu a míra podpory dosáhne až 90,86 % podílu EU. Podporovanými aktivitami bude vytváření a rozvoj kapacit pro vývoj a šíření inovací. Výzva se zaměří na čtyři oblasti, jejichž cílem je posílení ekosystému sociálních inovací při řešení problémů v oblasti zaměstnanosti, sociálního začleňování a veřejné správy:

celý článek

 

Tesco přichystalo peníze pro neziskovky. Mohou se zapojit do programu Vy rozhodujete, my pomáháme

Autor: Redakce UNO. Pondělí 21. března 2016.

tescoMáte nápad jak vylepšit okolí, ve kterém žijete? Zapojte se do našeho programu„Vy rozhodujete, my pomáháme“ , ve kterém rozdělíme celkem 2 700 000 Kč v 90 regionech České republiky mezi projekty, které se zaměří na podporu lokální komunity. Společnost Tesco podpoří projekty týkající se místních komunit a našich zákazníků. Projekty se mohou zaměřit na podporu revitalizace prostředí, vzdělávání, zdravého životního stylu, sociálně slabých a znevýhodněných skupin, dětí nebo nezaměstnaných. Rádi bychom pomohli změnit příběhy lidí ve vašem okolí po celé České republice.

Každá z vítězných neziskových organizací získá 30 000 Kč. Všichni můžete hlasovat a potěšit tak ty, na kterých vám záleží. Sledujte naše webové stránky, na kterých můžete přihlásit své projekty v termínu od 7. března do 3. dubna 2016.

Pro více informací se prosím podívejte na výzvu. Po přečtení výzvy vyplňte online formulář nebo doporučte náš projekt „Vy rozhodujete, my pomáháme“neziskovým organizacím ve vašem okolí. Ze všech podaných žádostí vybereme 3 projekty v každém z 90 regionů. Vítěz v každém regionu bude vybrán na základě vašeho hlasování v obchodech Tesco v průběhu května.

Více informací je na webu http://pomahame.itesco.cz/

 

Kraj podpoří neziskové aktivity pro děti a mládež

Autor: Administrator. Pondělí 29. února 2016.

logo-olomoucky-krajOlomoucký kraj vyhlásil další dotační program na letošní rok. Žadatelé mohou od 16. března do 15. dubna podávat žádosti o dotaci v oblasti podpory práce s dětmi a mládeží pro nestátní neziskové organizace v roce 2016. Program je jedním z nástrojů, kterým kraj naplňuje cíle Koncepce podpory mládeže na období 2014 – 2020 přijaté usnesením vlády v květnu 2014 a podporuje činnost nestátních neziskových organizací (NNO) pracujících s dětmi a mládeží v Olomouckém kraji ve veřejném zájmu. Dotační program vychází z Vyhlášení dotačního programu Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy na rok 2016 „Naplňování Koncepce podpory mládeže na krajské úrovni“.

Podrobnosti a formuláře k programu najdete zde.

   

Město Prostějov vyhlásilo dotační programy pro rok 2016

Autor: Administrator. Pondělí 30. listopadu 2015.

Prostějov-letecký-pohled-300x184Statutární město Prostějov přijímá žádosti o dotace na rok 2016, a to do 15. ledna. Formuláře jsou k dispozici na webových stránkách města.

 

Od ledna jinak. Kraj chystá změny v dotačních programech

Autor: Redakce UNO. Pondělí 30. listopadu 2015.

logo-olomoucky-krajV příštím roce Olomoucký kraj nepočítá s vyhlášením dotačních programů Významné projekty Olomouckého kraje, Finanční neinvestiční příspěvky do výše 25 tis. Kč a rovněž nebudou již do rozpočtu zařazeny akce, které by kraj podpořil ze svého rozpočtu přímo, tak, jak tomu bylo v několika posledních letech. Pravidla a termíny nově nastavených dotačních programů Olomouckého kraje pro rok 2016 bude schvalovat Zastupitelstvo Olomouckého kraje na zasedání v pátek 18. prosince. Následně se pak bude možné do dotačních programů přihlásit. 

Seznam dotačních programů, vyhlášených Olomouckým krajem pro rok 2016, najdete zde.

   

Strana 7 z 13