Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Šumperská sekce

Pozvánka na pouť lidí dobré vůle na Štolnavu

Autor: Redakce UNO. Neděle 14. června 2020.

Ve výroční den patronů kostela na Štolnavě (Prameny) sv. Jana a Pavla se už pošesté uskuteční Mše svatá spojená s koncertem Scholy od sv. Jana Křtitele a s poutním setkáním současných a bývalých obyvatel této osady. Všichni poutníci jsou srdečně zvání a vítáni.

Štolnava 2020 edited

 

Zveme na tradiční Pekařovské májové zastavení

Autor: Administrator. Čtvrtek 09. května 2019.

Pekařov 2019 jaroObec Jindřichov, Obnova kulturního dědictví údolí Desné z.s. a Římskokatolická farnost Hanušovice si Vás dovolují pozvat na tradiční Pekařovské májové zastavení, které se koná v sobotu 18. května 2019 v kapli Nanebevzetí Panny Marie v Pekařově.

Program:

16:00 Úvodní slovo (R. Strnad)

16:05 Vystoupení mladých muzikantů a jejich hostů

16:20 Pobožnost k sv. Janu Nepomuckému, patronu na ochranu před povodněmi a litanie k Panně Marii Nanebevzaté (za farnost promluví P. Dolák)

16:35 O vodě ve zlém i dobrém – z historie povodní v našem okolí (S. Hošek)

16:50 Vystoupení mladých muzikantů a jejich hostů

17:00 Zakončení setkání před kaplí s požehnáním pramenů, potoků a řek.

 

Měsíc listopad bude v Rodinném centru Vikýrek patřit nejen vzdělávání

Autor: Administrator. Neděle 28. října 2018.

Vikýrek logoRodinné centrum Vikýrek si pro listopad připravilo hned dvě zajímavé vzdělávací přednášky. První z nich na téma Jak vychovat chlapečka, jak vychovat holčičku se koná již 3. listopadu, druhá o zdravé výživě pro děti pak 24. listopadu. Rovněž se chystá tradiční zimní bazárek, který proběhne opět v sobotu 17. listopadu v KKC Rapotín. Listopad bude výjimečný také tím, že Vikýrek slaví desetileté výročí, které náležitě oslaví 18. listopadu. V září Vikýrek zahájil realizaci nového projektu, v rámci kterého se uskuteční série otevřených kruhů, workshopů a apod. V provozu je každou středu rovněž bezplatná poradna.

   

SVATOHUBERTSKÁ POUŤ V ÚDOLÍ DESNÉ se koná v neděli 14. října

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2018.

svatohubertská vřesovkaKaždoroční setkání příznivců lesa se koná v neděli 14. října v obcích Rapotín a Vikýřovice. Bude zahájeno v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Rapotíně Svatohubertskou mší svatou za doprovodu smíšených pěveckých sborů Rapotín a tria lesních rohů. Pokračování pouti proběhne na fotbalovém hřišti ve Vikýřovicích, kde se můžete těšit mimo jiné na sokolnickou show Seiferos, lovecké a kulinářské dovednosti místních i přespolních myslivců. Podrobnější informace o pouti naleznete ZDE. Akci pořádá a srdečně zve Římskokatolická farnost Rapotín, Myslivecký spolek Petrov VikýřoviceObnova kulturního dědictví údolí Desné, z.s.

 

Charita Zábřeh připravila tradiční podzimní aktivity – den otevřených dveří a materiální sbírku

Autor: Administrator. Úterý 09. října 2018.

Read morePrezentaci své činnosti i možnost nahlédnout do svých zábřežských prostor nabídne Charita Zábřeh návštěvníkům v rámci tradičního Dne otevřených dveří. O týden později se pak mohou lidé aktivně zapojit do další akce – podzimní materiální sbírky. Den otevřených dveří proběhne ve středu 10. října od 9 do 15.30 hodin v prostorách charitních budov na ulici Žižkova 15, v budově na Valové 9 a v jejím přilehlém okolí, kde bude návštěvníky připraven pestrý program. Budou si moci nechat změřit tlak, vypočítat index BMI, vyzkoušet zdravotní pomůcky i pomůcky pro péči o klienty, nechat vypočítat výši nezabavitelného minima pro případ exekuce. Ke zhlédnutí bude sociální sprcha, nouzová nocležna pro lidi bez přístřeší s ukázkou třídírny a způsobu dalšího zpracování vršků od PET lahví.

celý článek

   

Strana 1 z 18