Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

Zúčastněte se jedinečného evropského setkání Europe in Action 2017 „O mých vztazích a přátelství“!

Autor: Redakce UNO. Středa 19. dubna 2017.

Read moreZúčastněte se jedinečného evropského setkání na Konferenci Europe in Action (Evropa v akci) 2017, které se koná v České republice po 12 letech! Budete mít možnost si vyslechnout zajímavé informace, podněty, příběhy a inspirace, které se vztahují k tématu důležitému pro každého člověka: „O mých vztazích a přátelství“. Můžete také sdílet vlastní zkušenosti prostřednictvím diskuzí se skupinou lidí, kteří řeší stejnou otázku – jak dát prostor člověku s mentálním postižením pro soukromí a intimní život, který vede ke zdravému rozvoji osobnosti a k uspokojení jedné ze životních potřeb každého člověka – být milován a také mít někoho „pro sebe“ – partnera, kamaráda, přítele.

celý článek

 

UNO do ANNO. Neziskovky z Olomouckého kraje získají stálé zastoupení v celostátní profesní organizaci svého sektoru

Autor: Hynek Pečinka. Středa 29. března 2017.

Read moreNa svém březnovém jednání souhlasilo předsednictvo naší Unie se vstupem do Asociace nestátních neziskových organizací České republiky (ANNOČR). "Tento krok, který jsme po léta zvažovali, přišel na řadu v souvislosti s tím, že delší dobu pozorujeme pozitivní změny v této celostátní střešní organizaci zaštiťující neziskový sektor. Ty se týkají jak činnosti, tak osob jejích představitelů. I proto jsme se v posledním roce začali podílet na některých aktivitách asociace, například jsme v našem regionu zajišťovali anketu Osobnost neziskového sektoru," říká místopředseda UNO Hynek Pečinka.

Nevládní organizace ze všech pěti okresů Olomouckého kraje tak členstvím jejich Unie v ANNOČR odteď získají trvalé zastoupení v asociaci sdružující český neziskový sektor napříč obory jeho činnosti a s ním přístup k důležitým informacím, možnost ovlivňovat politiku státu k neziskovému sektoru na celostátní úrovni, vyměňovat si know how a navazovat partnerství pro své projekty napříč Českem.

celý článek

 

Kurz Hry nevšedních nápadů a myšlenek nabízí nejrůznější hry a aktivity, které můžete využít na dětských akcích

Autor: Administrator. Neděle 26. března 2017.

Read moreDům dětí a mládeže Olomouc pořádá kurz Hry nevšedních nápadů a myšlenek, který se uskuteční v termínu 28. 4. – 1. 5. 2017 v Ochoze u Konice. Na vlastní kůži si vyzkoušíte nejrůznější hry a aktivity, které můžete využít na letních táborech, pobytových akcích, ale i během roku. Prostřednictvím nabízených aktivit s možností využití vlastních nápadů a myšlenek získáte velké množství příkladů a praktických ukázek ověřených v praxi. Zajímavé nápady pro pestrou a mnohotvárnou činnost si účastníci vyzkoušejí sami na sobě. Náměty jsou určeny pro práci s dětmi mladšího a staršího školního věku.

celý článek

   

Chcete se porovnat s ostatními NNO - jak vedete a řídíte Vaši organizaci?

Autor: Administrator. Středa 22. března 2017.

sanek-ponte-logoPrávě pro Vás je určen již 10. ročník Průzkumu vedení a řízení nestátních neziskových organizací v ČR, ke kterému Vás zve team SANEK Ponte. Prvním krokem je vyplnění tohoto dotazníku. Vámi vyplněná data projdou analýzou teamu SANEK Ponte. Výsledkem je komplexní studie, zahrnující jak výsledky, tak interpretaci a komentáře k trendům a doporučení pro směřování Vaší organizace. Studie je v plné verzi dostupná pouze respondentům a odborným periodikům. Chcete-li se průzkumu zúčastnit, své odpovědi vyplňte nejpozději do 12. dubna 2017. Pro velké NNO s centrální složkou a dalšími organizačními složkami platí, že průzkum je prováděn na dílčí úrovni. Odpovídejte proto za centrálu a jednotlivé pobočky samostatně.

 

Úřad práce České republiky - Krajská pobočka v Olomouci nabízí možnost získat mzdový příspěvek

Autor: Administrator. Neděle 12. března 2017.

Read moreÚřad práce České republiky - Krajská pobočka v Olomouci realizuje v období 1. 2. 2016 - 28. 2. 2019 projekt „Prostupné zaměstnávání v Olomouckém kraji“. Prostřednictvím projektu je možno zaměstnat uchazeče o zaměstnání formou práce na zkoušku, společensky účelného pracovního místa, popř. veřejně prospěšných prací anebo získat příspěvek na mzdové náklady. Druhy aktivit a příspěvků uvádíme níže:

celý článek

   

Strana 10 z 84