Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace pro NNO

Čtvrtý kulatý stůl zaměřený na problematiku seniorů se bude konat v září v Olomouci

Autor: Administrator. Čtvrtek 07. června 2018.

olomoucký kraj logoDne 20. září 2018 se uskuteční již 4. kulatý stůl zaměřený na seniorskou problematiku. Akci pořádá Ministerstvo práce a sociálních věcí ve spolupráci s Olomouckým krajem. Široká veřejnost si bude moci od 13 hodin v rámci této akce prohlédnout prostory Sociálních služeb pro Seniory na Zikově ulici. Průvodce jim bude ředitelka příspěvkové organizace Karla Boháčková. Ve společenské místnosti bude zástupci MPSV představen projekt Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň. Vedoucí centra denních služeb Veronika Hojgrová seznámí přítomné s projektem Zastav se a vydechni pro neformální pečující. Metodička Kateřina Nováková si připravila prezentaci na téma Stáří a sociální služby. Na závěr si budou moci účastníci kulatého stolu prohlédnout Centrum denních denních služeb na Roosveltově ulici. Pozvánka a podrobnosti o akci ZDE.

 

Další ročník mezinárodního programu pro komunitní lídry ViabilityNet 3.0 otevřen

Autor: Administrator. Čtvrtek 08. února 2018.

Read moreV Nadaci Via máme pro Vás skvělou příležitost. Chceme Vám pomoci, aby Vaše okolí vzkvétalo a Vy se u toho cítili skvěle, rostli spolu s komunitou a měli dostatečnou podporu, finanční i metodickou. Proto otevíráme další ročník mezinárodního programu pro komunitní lídry ViabilityNet 3.0. Hledáme aktivní lidi ze střední a východní Evropy, kterým pomůžeme spolu s jejich nápady růst.

celý článek

 

Tři cloudová řešení vhodná pro neziskovky: udělejte si pořádek v datech

Autor: Redakce UNO. Pátek 02. února 2018.

1068Základem profesionálního řízení neziskovky je pořádek v datech a efektivní komunikace mezi členy týmu. Přesto bývá realita jiná: databáze kontaktů v desítkách neaktualizovaných excelů, spousta netříděných dat v soukromých počítačích s minimem sdílení. I s blížící se směrnicí o ochraně osobních údajů GDPR, která vejde v platnost v květnu 2018, je nejvyšší čas pustit se do úklidu. Začněte organizovat práci i tým pomocí cloudu.

Na trhu jsou desítky řešení, jenže jak si v té záplavě systémů vybrat? Poradí vám článek na novém portále Svět neziskovek.

   

Nominace na filantropickou Cenu Via Bona 2018 se přijímají již jen do 7. ledna!

Autor: Administrator. Úterý 02. ledna 2018.

Read morePomalu doznívají silvestrovské oslavy a možná rozjímáte nad bohulibými předsevzetími. Pojďme tento rok začít krátkým zamyšlením. Nezaslouží si nějaký mecenáš, srdcař, či dobrá regionální firma ve Vašem okolí ocenit za dobré skutky? Pokud ano, neváhejte a navrhněte je na filantropickou Cenu Via Bona 2018. Dobročinnost si zaslouží postavit na piedestal a ještě může inspirovat někoho dalšího. Posledním dnem pro příjem nominací je neděle 7. ledna, zbývá tak již jen 5 dní do konce.

celý článek

 

Cena Via Bona 2018 - znáte inspirativního filantropa? Nominujte ho.

Autor: Redakce UNO. Pondělí 11. prosince 2017.

Read moreMáte ve svém okolí výjimečného člověka, který nezištně pomáhá druhým, věnuje svůj čas, energii, peníze či zkušenosti s cílem změnit své okolí a společnost k lepšímu? Dejte o něm světu vědět a nominujte ho na Cenu Via Bona. Od roku 1998 cenu získalo již 122 filantropů (jednotlivců a firem). Už více než 20 let tak oceňujeme významné filantropické počiny.

Nominace jsou stále otevřené, a protože jsme si vědomi náročnosti předvánoční doby, rozhodli jsme se je prodloužit do neděle 7. ledna 2018.

celý článek

   

Strana 7 z 84