Svátek má Vojtěch
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pomozte ministerstvu školství nastavit nové dotační programy

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 05. března 2015.

logo 755Odbor pro mládež Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy v současné době připravuje novou generaci Programů státní podpory práce s dětmi a mládeží pro NNO na léta 2016 až 2020. V této souvislosti žádá o zapojení nestátních neziskových organizací pracujících s touto cílovou skupinou. Pomůžete vyplněním krátkého webového dotazníku a ministerstvo zohlední vaše náměty při přípravě tohoto nového dokumentu. Dotazník vyplňujte nejpozději do 13. března 2015.

Pokud budete mít zájem se více zapojit do přípravy nových Programů, můžete se zúčastnit veřejné konzultace k Programům, která proběhne dne 2. 4. 2015 od 9:30 do 11:30 hod. na MŠMT, Karmelitská 7, Praha 1, budova C, místnost 081. V případě Vašeho zájmu vyplňte prosím přihlašovací formulář, nejpozději do 31. března 2015.

Bližší informace poskytne Ing. Jana Häcklová, tel: +420 234 811 113, e-mail:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 

Přihlaste své aktivity k Týdnu udržitelného rozvoje!

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 26. února 2015.

Read moreČeská republika se letos poprvé připojí k Týdnu udržitelného rozvoje, který v minulých letech úspěšně proběhl v Německu, Rakousku a Francii. Jde o celoevropský projekt organizovaný Evropskou sítí udržitelného rozvoje, který usiluje o podporu a propagaci iniciativ v oblasti udržitelného rozvoje. Cílem Týdne udržitelného rozvoje je podpořit iniciativy, které přispívají k udržitelnému rozvoji ve svém regionu či které propagují myšlenku udržitelného rozvoje. Proběhne 30. května - 5. června pod záštitou předsedy vlády a Rady vlády pro udržitelný rozvoj.

Úřad vlády poskytne všem organizacím a institucím, které budou mít zájem se do Týdne udržitelného rozvoje zapojit, možnost prezentovat sebe a svou aktivitu na webové stránce  http://www.tydenudrzitelnosti.cz, která bude spuštěna v průběhu března 2015. Návštěvníci všechny registrované události uvidí na interaktivní mapě nebo je budou moci vyhledávat podle místa konání nebo typu aktivity. 

celý článek

   

Web BuduPomahat.cz podporuje spolupráci neziskovek a široké veřejnosti

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 19. února 2015.

logo-dnObčanské sdružení BuduPomahat.cz bylo oficiálně založeno v roce 2012. Web se stejným názvem však začal pozvolně vznikat již o několik let dříve. Byl založen čistě z potřeby  pomáhat druhým, zprostředkovat pomoc „od někoho k někomu“. V našem rozhovoru se zakladatelkou BuduPomahat.cz se dozvíte, kolik práce stojí za takovým projektem, jak moc náročné je zkoordinovat práci, děti a pomoc potřebným a kolik radosti tato činnost přináší.

Seznamte se s tímto projektem v článku Deníku Neziskovky...

   

Už jste slyšeli o Deníku Neziskovky?

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 26. ledna 2015.

Read moreDeník neziskovky je internetový odborný blog o neziskovém sektoru. Kromě šíření aktualit z činnosti neziskového sektoru a informací důležitých pro jeho pracovníky a dobrovolníky má za cíl pomoci jim se prezentovat, získávat peníze, správně komunikovat a používat při činnosti vhodný software. Do jeho průběžně aktualizovaných stránek se můžete začíst na adrese http://denikneziskovky.cz/

Tento web je určen ředitelům, fundraiserům, marketérům a dalším zaměstnancům třetího (tzv. neziskového) sektoru. Měl by je inspirovat a motivovat k hledání nových způsobů, ověřování nových nápadů a sdílení zkušeností či informací. Web se profiluje jako odborný blog založený na zkušenostech jeho autorů. Informace zde uvedené jsou poskytovány v dobré víře, ovšem bez záruky.

celý článek

   

Kraj hledá návhy na ocenění za práci se zdravotně postiženými

Autor: Hynek Pečinka. Čtvrtek 15. ledna 2015.

Read moreJiž podesáté bude v Olomouckém kraji udělena Cena hejtmana za práci ve prospěch osob se zdravotním postižením jako jeden z výstupů Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením. Cenu uděluje hejtman po projednání Pracovní skupinou k problematice Krajského plánu vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením a po schválení Zastupitelstvem Olomouckého kraje.

celý článek

   

Strana 20 z 84