Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Givt.cz: Vy nakupujete, my posíláme peníze

Autor: Redakce UNO. Pondělí 20. dubna 2015.

Read moreGIVT je internetový projekt, který umožňuje přímou podporu neziskových organizací. Vy nakupujete a my z vašeho nákupu zasíláme vámi zvolené organizaci část peněz z vaší útraty. Nezaplatíte ani korunu navíc a uděláte dobrý skutek! Zvolte si svůj oblíbený sportovní klub, kulturní organizaci, charitu nebo zájmovou skupinu. Vyberte si na našich stránkách internetový obchod, kde běžně nakupujete. Z každého vašeho nákupu jde předem dané procento přímo na účet zvolené neziskové organizace!

Odkud se berou peníze na podporu? Je to jednoduché. Internetové obchody nám platí za každý nákup zákazníka, kterého k němu přivedeme přes webovou stránku GIVT. 50 % a více z této sumy posíláme na podporu vámi zvolené organizace.

celý článek

 

Olomoucký kraj ocenil významné kulturní osobnosti a počiny. Ceny šly i neziskovkám

Autor: Redakce UNO. Pondělí 13. dubna 2015.

cenykrajeOlomoucký kraj ocenil významné kulturní osobnosti a počiny za rok 2014  v oblasti hudby, literatury, výtvarného umění a v mnoha dalších odvětvích kultury. Slavnostní předání cen se uskutečnilo ve čtvrtek 9. dubna v Národním domě v Prostějově a  ocenění převzala jedenáctka laureátů. Nechyběli mezi nimi ani zástupci nestátních neziskových organizací, jako přerovští sokolové, kteří získali cenu za loutková představení z cyklu Přerovský kašpárek, nebo jesenická Společnost Vincenze Priessnitze za aktivity v oblasti propagace tradičních léčebných procedur a odkazu tohoto rodáka z olomouckého regionu.

Seznam všech oceněných a fotografie z akce jsou na webu Olomouckého kraje.

   

Pomozte nám udělat Neziskovku roku 2015 ještě lepší

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 30. března 2015.

neziskrokuLetos už třetím rokem proběhne proces hodnocení neziskových organizací, který vyvrcholí udělením ocenění Neziskovka roku. Toto nezávislé ocenění pro neziskové organizace v České republice vychází ze zázemí Nadace rozvoje občanské společnosti a její metodiky „Zdravého organizačního řízení“. Projekt reaguje na rostoucí zájem veřejnosti i dárců o činnost neziskových organizací. Ocenění svou podstatou cílí na vytvoření komplexního přehledu o fungování a kvalitách organizací působících v neziskovém sektoru a zároveň přibližuje silné příběhy z tohoto prostředí široké veřejnosti.

Prostřednictvím vyplnění krátkého dotazníku nyní pomůžete i vy vylepšit letošní ročník Neziskovky roku. Za vaše názory budou pořadatelé rádi. Dotazník najdete ZDE. 

   

Zapojte se do průzkumu kondice neziskových organizací

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 12. března 2015.

Read moreSpolek SANEK Ponte, o. s. v rámci 9. ročníku Průzkumu vedení a řízení nestátních neziskových organizací v České republice žádá klíčové představitele neziskovek v Olomouckém kraji o spolupráci formou vyplnění strukturovaného dotazníku - ZDE. Své odpovědi vyplňte nejpozději do 31. března 2015. Na základě získaných informací vypracuje SANEK Ponte odbornou studii, která mapuje skutečný stav vedení a řízení v neziskovém sektoru. Zároveň zapojeným organizacím poskytne plnou verzi studie a také konkrétní tipy, inspiraci a možnosti, jakým směrem mohou dál pokračovat.

celý článek

   

Zapojte se do akcí v rámci Evropského týdne mládeže

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 05. března 2015.

Read moreOsmý ročník Evropského týdne mládeže proběhne letos v celé Evropě od 27. dubna do 10. května. Ve všech 33 zemích, které jsou zapojeny do programu EU Mládež v akci, se uskuteční rozličné události a aktivity, jejichž koordinace a organizace byla svěřena národním agenturám zaštiťujícím tento program.

celý článek

   

Strana 19 z 84