Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Polské neziskovky hledají české partnery pro své projekty

Autor: Administrator. Pondělí 01. srpna 2016.

Read morePolský partner Unie neziskových organizací Olomouckého kraje, centrum pro pomoc neziskovkám OCWIP z Opole, zprostředkoval dvě zajímavé nabídky spolupráce pro české protějšky. První z nich se týká projektů spolupráce v oblasti rodiny a příbuzenské pěstounské péče. Patrnera pro tyto aktivity hledá Okresní centrum pro pomoc rodině v Prudniku. O spolupráci v oblasti kultury má zájem Spolek pro aktivní pomoc rodině ALTERNATYWA – S.A.P.R.A., rovněž z Prudniku.

celý článek

 

Dotační výzva týkající se energetických úspor veřejných budov a výměny zdroje tepla platí i pro NNO

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 21. července 2016.

eu strukturální fondyNově  byla zveřejněna výzva č. 39 z Operačního programu Životní prostředí, která se týká energetických úspor veřejných budov a výměny zdroje tepla do 5 MW. Mezi příjemce dotace se mohou zařadit i nestátní neziskové organizace. Stručné informace:

Termín otevření výzvy: od 1. 9. 2016 do 20. 12. 2016

Příjemci dotace: obce, dobrovolné svazky obcí, vysoké školy, NNO, církve a náboženské společnosti

Podporované aktivity: např. zateplení obvodového pláště, výměna oken, výměna zdroje tepla, solární kolektory

Výše podpory: až 40 % celkových způsobilých nákladů, minimální výše způsobilých výdajů je 100.000,- Kč

Aktualizovanou verzi textu výzvy a více informací naleznete na tomto odkaze.

   

Aktualizovaný Zásobník projektových námětů Olomouckého kraje nabízí bezplatné dotační poradenství

Autor: Administrator. Pondělí 27. června 2016.

Read moreOlomoucký kraj nabízí možnost využít zaktualizovaný Zásobník projektových námětů Olomouckého kraje, který je dostupný na internetových stránkách http://zpn.kr-olomoucky.cz. V rámci tohoto zásobníku poskytuje Krajský úřad Olomouckého kraje, po přihlášení a vložení projektového námětu, bezplatné dotační poradenství k danému projektu a upozornění uživatele na způsobilé výzvy z národních i evropských dotací.

celý článek

   

Přehledná publikace seznamuje nestátní neziskové organizace s možnostmi evropských dotací

Autor: Administrator. Pondělí 27. června 2016.

Read morePotřebujete se zorientovat v evropských dotacích? Jste nezisková organizace? Právě pro vás je určena nová brožura, kterou vydalo Ministerstvo pro místní rozvoj. Publikace s názvem Evropské fondy pro nestátní neziskové organizace je rozdělena prakticky podle typových aktivit, na které mohou neziskovky žádat prostředky z evropských zdrojů. Představuje tak ucelený přehled všech evropských programů vhodných pro financování projektů neziskových organizací.

celý článek

   

Evaluace jako nástroj zpětné vazby

Autor: Administrator. Úterý 31. května 2016.

Read moreJedním z klíčových úkolů managementu nestátních neziskových organizací je dosáhnout dlouhodobé udržitelnosti a užitečnosti organizací. Lehko se to řekne, ale hůře realizuje. Navíc ředitelé i ostatní manažeři stojí před zdánlivě banálními otázkami: Jak poznám, že moje organizace má šanci být dlouhodobě udržitelná? Jak poznám, že má organizace je dlouhodobě udržitelná?

celý článek

   

Strana 15 z 84