Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Obnova olomoucké Rudolfovy aleje: připojte se k výsadbě stromů

Autor: Administrator. Čtvrtek 27. října 2016.

Read moreUž na podzim tohoto roku plánuje společnost Výstaviště Flora Olomouc ve spolupráci s Magistrátem města Olomouce dokončit obnovu Rudolfovy aleje ve Smetanových sadech, kterou zpustošila nemoc stromů zvaná slizotoková nekróza. Více než dvě stovky jírovců musely být kvůli této vážné chorobě letos na jaře vykáceny. V historické aleji je nahradí vhodnější a odolnější lípy. Zúčastnit se jejich výsadby mohou také zájemci z řad široké veřejnosti, a to jednak osobně, případně i formou finančního daru.

"V současné době probíhá administrativní proces přípravy nové výsadby stromů v Rudolfově aleji. Pokud nám to klimatické podmínky dovolí, sázet by se mělo ještě do konce tohoto roku," potvrdil ředitel akciové společnosti Výstaviště Flora Olomouc Jiří Uhlíř.

celý článek

 

V Brně se uskuteční Národní setkání k podpoře aktivního a autonomního života seniorů

Autor: Redakce UNO. Středa 26. října 2016.

Read moreEvropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v České republice (EAPN ČR, z.s.) Vás srdečně zve na Národní setkání k podpoře aktivního a autonomního života seniorů, které se koná v úterý 8. listopadu 2016 od 10.00 do 15.00 hodin v zasedacím sále v přízemí Diecézní charity Brno, třída Kpt. Jaroše 9. Prezence s občerstvením a příchod do sálu budou zahájeny od 9.30 hodin. Při tomto setkání budou představeny a diskutovány problémy chudoby a priority podpory seniorů na evropské i národní úrovni. Účastníci budou seznámeni s výsledky průzkumu potřeb, motivací a zájmů seniorů a s příklady podpory jejich aktivního a autonomního života. Cílem setkání je deklarovat nejdůležitější podmínky a požadavky efektivní podpory aktivního a autonomního života seniorů.

celý článek

   

Republiková asociace neziskovek radí budoucím krajským reprezentacím

Autor: Redakce UNO. Středa 21. září 2016.

Read moreCelorepubliková Asociace nestátních neziskových organizací provedla před blížícími se volbami do krajských zastupitelstev podrobnou analýzu předvolebních programů. Z ní bohužel vyplývá, že politické strany v krajích až na výjimky s neziskovým sektorem nepočítají. Asociace NNO proto vydala základní doporučení pro nové krajské reprezentace, jak k problematice nezisku přistoupit:

celý článek

   

Politické strany v krajích až na výjimky s neziskovým sektorem nepočítají, vyplývá z analýzy Asociace NNO

Autor: Redakce UNO. Středa 21. září 2016.

Read morePolitické strany v krajích až na výjimky s neziskovým sektorem nepočítají. Vyplývá to z analýzy letošních předvolebních programů, které centrálně či regionálně jednotlivé politické strany představily. Porovnáním jednotlivých programových dokumentů dospěla Asociace NNO k následujícím závěrům:

Většina volebních programů zmínky o neziskovém sektoru obsahuje bohužel jen obecně a okrajově.

Programy napsané pro jednotlivé kraje si často vzájemně protiřečí, což platí u obou hlavních politických stran (ČSSD i ANO2011).

Menší politické subjekty, které kandidují v předvolebních koalicích, podstoupily hlubší programovou debatu a roli neziskového sektoru v krajské politice rozumí.

celý článek

   

Podzimní číslo Světa neziskovek rozebírá téma Public Relations

Autor: Redakce UNO. Pondělí 12. září 2016.

Read morePublic Relations neboli PR. Zdálo by se, že tohle slovní spojení už běžně patří do slovníku moderního člověka, tak proč se u něj zastavovat? Víme, že běžní smrtelníci se v tom občas mohou trochu koupat, přece jen hranice mezi PR, marketingem i jejich jednotlivými nástroji může být neostrá. Což nám doba „onlajnu, digitálu a soušl“, všech těch Facebooků, Instagramů, Twitterů, blogů, vlogů, bloggerů i youtuberů příliš neusnadňuje. Vše se propojuje, míchá, hranice se stírají, všechno souvisí se vším. Kdo se v tom má vyznat?

celý článek

   

Strana 13 z 84