Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Výcvikový kurz pro koordinátory dobrovolníků „Management dobrovolnictví II“ nabídne výměnu vzájemných zkušeností

Autor: Administrator. Středa 09. listopadu 2016.

Read moreHestia, organizace pro podporu dobrovolnictví, pořádá pokračující výcvikový kurz pro koordinátory dobrovolníků „Management dobrovolnictví II“. Kurz je určen pro ty, kteří ovládají základní informace o managementu dobrovolnictví. Volně navazuje na kurz Management dobrovolnictví I., ve kterém byla zpracována základní témata jako výběr, výcvik dobrovolníků, průběžná práce s dobrovolníky, supervize a evaluace. Současný kurz je postaven především na zkušenostech koordinátorů dobrovolníků.

celý článek

 

Přijďte si vyzkoušet, jak napsat tiskovou zprávu či zkonzultovat svoje nápady s novinářem / zástupcem médií

Autor: Redakce UNO. Neděle 06. listopadu 2016.

Read moreNadace rozvoje občanské společnosti nabízí volná místa na interaktivním semináři z oblasti PR, vedeném Johanou Turner a Pavlem Turnerem, majiteli agentury Turner Public Relations s.r.o. Seminář Public Relations v praxi I je určen zejména vedoucím a PR pracovníkům NNO, projektovým manažerům, ale i dalším zájemcům o dané téma. Seminář se uskuteční v termínu 16. listopadu 2016, od 9:30 do 16:30 hodin.

celý článek

   

ViaCafé: Českem se šíří umění darovat

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 03. listopadu 2016.

madarosHezký podzimní den, zdravíme vás s ochutnávkou našeho prvního ViaCafé! Co je ViaCafé? Čtení ke kávě, čtení krátké a intenzivní, protože doba přeje kávám malým a silným, kterým se kdysi v historii říkalo piccolo.
Od nynějška v mailu nenajdete jen běžný zpravodaj s informacemi z naší nadace, ale také se zajímavostmi v tématech, kterými se zabýváme - a kterým říkáme Umění žít spolu a Umění darovat. Jak lidé společně probouzejí místa, kde žijí? Proč má darování druhým smysl?

ViaCafé bude mít vždy tři sekce: Co nás zaujalo je o zajímavém trendu či události. Část Jak pomáháme je o projektech, které podporujeme. A sekce Granty a uzávěrky je pro ty z vás, kteří se chtějí pustit do vlastního projektu.

Celý newsletter Nadace VIA si přečtěte zde.

   

Kurz „Netradiční vánoční ozdoby“ pro pracovníky NNO za dotovanou cenu

Autor: Administrator. Pondělí 31. října 2016.

Read moreZveme Vás na jednodenní kurz, na kterém využijete motivu Vánoc k tvořivým činnostem v práci s dětmi a mládeží a seznámíte se s novými výtvarnými technikami. Kurz je určen pro pedagogické pracovníky školských zařízení (SVČ, ŠK, ŠD) a pracovníky nestátních neziskových organizací, kteří pracují s dětmi a mládeží. Na programu bude seznámení s netradičním materiálem, technikami a vlastní tvorba na téma: netradiční přání a dekorace – tisky z polystyrenu, tisky z želatiny, enkaustika, ozdoby do interiéru a exteriéru, výměna námětů a nápadů od účastníků na téma „Betlémy z netradičních materiálů“. Součástí kurzu bude prezentace vytvořených výtvarných prací a hodnocení.

celý článek

   

Nominujte svou neziskovou organizaci do 3. ročníku Ceny Floccus

Autor: Administrator. Čtvrtek 27. října 2016.

floccusNadace České spořitelny vyhlásila 3. ročník Ceny Floccus. Nominovat neziskové organizace a jednotlivce, kteří pomáhají lidem na okraji společnosti, můžete od 12. října do 10. listopadu 2016. Cena bude udělena na konci ledna 2017, výherci získají finanční odměnu – organizace 100 000 Kč, jednotlivci 50 000 Kč.

O vyhlášení termínu pro podávání nominací informoval Deník neziskovky, kde si můžete přečíst podrobnosti.

   

Strana 12 z 84