Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Startuje již pátý ročníku projektu Plníme přání seniorům

Autor: Administrator. Pátek 27. ledna 2017.

Read moreJe to skutečně již pět let, co program úspěšně funguje. Plníme přání seniorům je iniciativa společnosti Sodexo, která se ve spolupráci s partnery – Asociací poskytovatelů sociálních služeb ČR, Diakonií ČCE a projektem SenSen (Senzační Senioři) Nadace Charty 77/Konta Bariéry snaží podporovat aktivní stáří a naplňuje tužby a sny seniorů formou plnění jejich přání. Program během pěti let svého fungování splnil 138 přání v hodnotě 3 769 246 Kč a zlepšil kvalitu života více než 12 000 seniorů. A to je úžasný výsledek.

celý článek

 

Vláda projednala zprávu o financování neziskového sektoru v roce 2015

Autor: Hynek Pečinka. Pondělí 23. ledna 2017.

slide 1Na své schůzi v pondělí 9. ledna projednala vláda mimo jiné i zprávu o předloňském financování nestátních neziskových organizací. Rozbor financování neziskovek v roce 2015 je veřejně dostupný zde. Podklady pro zpracování rozboru tvořila data za jednotlivá ministerstva a všechny kraje, zdrojem dat za obce a státní fondy byl Integrovaný informační systém státní pokladny MONITOR.

   

Nastartujte své sociální podnikání se špičkami českého byznysu

Autor: Redakce UNO. Pondělí 16. ledna 2017.

Read moreOd března 2017 se opět rozbíhá další kolo akceleračního programu Impact First určeného pro neziskové organizace a společensky prospěšné podnikatele. Přihlášky do jarního kola akcelerátoru jsou otevřené až do 26. února. Impact First je založen na dlouholetých zkušenostech z rozvoje sociálních podniků v zahraničí. Je založen na třech pilířích: mentoringu, workshopech a konzultacích s odborníky. Jeho cílem je pomoci všem sociálním podnikatelům a neziskovým organizacím vybudovat udržitelné podnikání bez závislosti na grantech a dotacích, a zároveň vytvářet komunitu podnikatelů, kteří svou každodenní činností pozitivně ovlivňují společnost. Do programu je možné vstoupit s existujícím projektem, který již má své uživatele nebo zákazníky.

celý článek

   

Novinky na webu UNO v roce 2017

Autor: Redakce UNO. Středa 04. ledna 2017.

2017 signJak si mnozí z návštěvníků našeho webu již povšimli, s novým rokem došlo ke změnám na webu UNO. Cílem těchto úprav je především zpřehlednit a zjednodušit orientaci našim čtenářům. Příspěvky budou nyní členěny zejména do dvou hlavních sekcí: aktuality pro NNO a novinky z neziskovek.                                                                       Aktuality pro NNO nabízejí pět základních rubrik: informace pro NNO, zprávy z předsednictva UNO, nabídku vzdělávání, grantové příležitosti a legislativu týkající se NNO.

Prostřednictvím Novinek z neziskovek mohou členské organizace UNO tak jako dosud informovat o svých aktuálních projektech. Rubrika je určena především zájemcům z řad veřejnosti o činnost a akce jednotlivých členských organizací. Budete-li chtít svou organizaci představit obecně, článek uveřejníme v rámci sekce O nás – Představujeme neziskovku.

Doufáme, že změny přispějí k pohodlí Vás, našich čtenářů a uživatelů webu.

   

Nadace rozvoje občanské společnosti zve na seminář v oblasti zdravého řízení neziskových organizací

Autor: Redakce UNO. Pondělí 14. listopadu 2016.

Read moreNadace rozvoje občanské společnosti Vás zve na seminář v oblasti zdravého řízení neziskových organizací s Mgr. Petrem Vrzáčkem, vedoucím katedry Řízení a supervize v sociálních a zdravotnických organizacích na Fakultě humanitních studií UK v Praze. Seminář je určen zejména vedoucím pracovníkům NNO, členům správních a dozorčích rad, ale i dalším zájemcům o dané téma. Seminář „Síťování neziskových organizací – přínosy a nástrahy“ se uskuteční 1. prosince 2016, od 9:30 do 16:30 hodin.

celý článek

   

Strana 11 z 84