Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Bulletin UNO 3/2012

Autor: Administrator. Pátek 09. března 2012.

Read moreVážení čtenáři,

na úvodní straně březnového vydání bulletinu UNO je rozhovor s lektorem kurzu Sociální ekonomiky do kterého se lze ještě přihlásit. Na druhé straně jsou pozvánky na mistrovství ČR v tancích a na Velikonoční výstavu v Těšeticích. Na straně 3 je druhá část zpráv ze sekcí UNO a pozvánky Malé lišky – klubu přátel přírody. Na straně 4 je informace o fungování Elektronického katalogu sociálních služeb v Olomouci a zpráva ze setkání mládežníků v Domašově nad Bystřicí. Na straně 5 jsou novinky z olomouckých mateřských center a článek k výročí Mamma HELP.

celý článek

 

Týdny pro neziskový sektor 2012

Autor: Redakce UNO. Pátek 02. března 2012.

Slavnostním zahájením začaly 1. března 2012 tradiční Týdny pro neziskový sektor s tematickým zaměřením na „Partnerství veřejného, podnikatelského a neziskového sektoru“. Záštitu nad akcí převzala Miroslava Němcová, předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

celý článek

   

Pro bono advokátů přibývá, mohou pomoci i vaší neziskovce

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 01. března 2012.

Již od července 2008 mohou české nevládní organizace získat pro sebe nebo pro své klienty bezplatné služby některé z advokátních kanceláří. Díky činnosti Pro bono centra se podařilo pro NNO zajistit právní pomoc ve více než 120 případech. V současné době hlásí Pro bono centrum volné kapacity a čeká na další požadavky ze strany neziskových organizací.

celý článek

   

Cena města Olomouce - nominujte dobrovolníky

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 09. února 2012.

Nominujte Vámi vybrané dobrovolníky či jiné lidi aktivní v neziskovém sektoru na Cenu města Olomouce za rok 2011.

Uzávěrka nominací je 31. března 2012. Nominuje se prostřednictvím jednoduchého formuláře, který naleznete (včetně dalších podrobností) ZDE.

   

Bulletin UNO 2/2012

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 09. února 2012.

Read moreVážení čtenáři,

únorové vydání bulletinu UNO informuje o průběhu XIII. krajského sněmu UNO. Na druhé straně jsou pozvánky a příspěvek ADRA Prostějov o dobrovolnické práci. Na stranách 3 a 4 je první část zpráv ze sekcí UNO. Na straně 5 a 6 jsou zprávy o aktivitách hasičů, je zde představen projekt Rodinných hájů a Institut Evropské občanské iniciativy, dále jsou zde informace o dotacích Olomouckého kraje a představujeme OK4EU. Na stranách 7-9 jsou zprávy zástupců UNO v komisích a výborech kraje města Olomouce. Na straně 10 představujeme služby Internetporadny a pokračování nabídky bezplatných vzdělávacích kurzů v sociálně právní oblasti v Přerově.

celý článek

   

Strana 72 z 84