Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Semináře pro nno

"Pomáháte? Pomůžeme!" Nadace rozvoje občanské společnosti nabízí neziskovkám vzdělávání

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 12. dubna 2018.

NROS logoV dubnu a květnu proběhnou tři semináře Nadace rozvoje občanské společnosti. Všechny jsou určeny neziskovým organizacím a týkají se finanční a daňové problematiky a fundraisingu. Podrobnosti najdete na tomto odkazu.

"Naším cílem je systematicky vzdělávat neziskové organizace, podporovat tak jejich kapacitu a růst a také otvírat diskusi o současných tématech občanské společnosti. Chceme aktivně reagovat na vzdělávací potřeby neziskových organizací a zvyšovat odbornou kvalifikaci jejich pracovníků i dobrovolníků. Spolupracujeme se zkušenými a ověřenými lektory a lektorkami," říká koordinátorka Tereza Venclová z nadace, kterou můžete kontaktovat na adrese Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Všechny kurzy se konají ve Vzdělávacím středisku Václavka v sídle Nadace rozvoje občanské společnosti, které není bezbariérové.

 

Olomoucké okresní sdružení dobrovolných hasičů má v březnu shromáždění, pořádá školení rozhodčích a všechny zve na svůj ples

Autor: Redakce UNO. Čtvrtek 15. února 2018.

logo sdhOkresní sdružení hasičů Olomouc Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska pořádá v sobotu 3. března od 8.30 hodin v Hotelu Záložna v Příkazích shromáždění představitelů sborů dobrovolných hasičů okresu Olomouc. Podrobný program a další pokyny najdou delegáti v pozvánce. Následující sobotu 10. března už od ranních hodin proběhne v Olomouci školení k prodloužení získání kvalifikace "rozhodčí požárního sportu", na které je pozvánka zde. 

Pro všechny zájemce je pak určen čtvrtý ročník Hasičského plesu OSH Olomouc, který se bude konat v pátek 23. března od 20.00 hod. v Regionálním centru Olomouc. Vystoupí na něm mimo jiné kapela Fofrovanka a je připraveno bohaté občerstvení a tombola. Plakát s podrobnostmi je zde. O všech třech akcích nás informovala a zve na ně Vlastimila Švubová, starostka dobrovolných hasičů olomouckého okresu.

 

V Olomouci proběhne seminář zaměřený na personální plánování, získávání a výběr lidí

Autor: Administrator. Pondělí 05. února 2018.

OlivyOlomoucké Rodinné centrum Olivy zve na seminář Personální plánování, získávání a výběr lidí. Ten se koná v rámci cyklu Manažerská akademie Unie center pro rodinu a komunitu v pátek 23. února od 9 do 17 hodin v prostorách centra. Na co se můžete těšit? Lektorka Eva Růtová projde následující témata: analýza pracovního místa, jak najít a oslovit ty správné lidi, jak má probíhá výběr pracovníků, hodnocení práce spolupracovníků a další. Registrační formulář naleznete na tomto odkaze, pozvánku na kurz zdeÚčast na semináři je pro pracovníky organizací sdružených v Unii center pro rodinu a komunitu zdarma.

Pro nečleny je vzdělávání podmíněno vstupem do Unie center pro rodinu a komunitu – (poplatek 100 Kč) a účastí na dalších 4 seminářích. Kapacita omezená! V případě dotazů kontaktujte koordinátorku projektu, Lenku Hrklovou - l Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

   

Seminář pro žadatele o dotaci na činnost, akce a projekty hasičů, spolků a pobočných spolků hasičů Olomouckého kraje 2018

Autor: Administrator. Středa 10. ledna 2018.

olomoucký kraj logo Na základě vyhlášení dotačního programu „Dotace na činnost, akce a projekty hasičů, spolků a pobočných spolků hasičů Olomouckého kraje 2018“ se koná seminář pro žadatele o dotaci, který je naplánován ve 3 termínech. Pozvánku na seminář naleznete na webových stránkách Olomouckého kraje na tomto odkaze.

Hlavním cílem semináře je seznámit žadatele s pravidly a vzorovou žádostí dotačního programu pro rok 2018. Z kapacitních důvodů jsou účastníci semináře žádáni o závazné potvrzení účasti na jednom z uvedených termínů semináře, a to nejpozději do 12. 1. 2018 na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

 

Seminář zaměřený na finanční řízení neziskovek nabízí NROS

Autor: Administrator. Pondělí 20. listopadu 2017.

Read moreNadace pro rozvoj občanské společnosti otevírá seminář zaměřený na finanční řízení na téma Jak uspět ve finančním řízení neziskové organizace. Seminář se koná 6. prosince 2017 od 9:00 - 16:30 v sídle Nadace. Získejte inspiraci od nejlepších organizací z ocenění Neziskovka roku s lektory Ing. Petrem Hořejšem a Bc. Pavlou Černou. Petr Hořejš a Pavla Černá spolu představují efektivní tandem externího ekonoma a účetní. Potkali se v několika neziskových organizacích, ve kterých úspěšně zavedli funkční systém finančního řízení. Na základě svých zkušeností se rozhodli uspořádat semináře pro střední a velké neziskové organizace, kterým se nedaří stabilizovat vnitřní prostředí nebo jsou na maximu svých kapacit a nemohou řídit další rozvoj. Uzávěrka příjmu přihlášek 28. listopadu 2017. 

celý článek

   

Strana 7 z 40