Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hasičská sekce

Skončil další Hasičský tábor Morava: Poděkování br. Jiřímu Zipsovi a dalším vedoucím, instruktorům a TYBYS

Autor: Marcela Vystrčilová. Pátek 28. srpna 2020.

Read moreLetos se konal již XX. ročník letního hasičského tábora Morava a opět v krásném lesním areálu rekreačního zařízení Chata pod věží v Radíkově u Olomouce (9.-19.8.2020). Celkem 112 osob, z toho 86 dětí, 11 instruktorů, 8 vedoucích, 2 zdravotnice, 4 TYBYS (technická četa) a jedna hlavní vedoucí – moje maličkost (předsedkyně Spolku HATASPO, člen SDH Klopotovice). Děti, vedoucí a instruktoři – všichni jsou hasiči a jsou z celé ČR – Praha, Liberec, Opava, Česká Ves, Brno, Litomyšl a nejvíce z Olomouckého kraje – Klopotovice, Hlubočky, Skrbeň, Služín, Vrahovice, Náměšť atd.

Program máme již za ty roky docela vychytaný, takže je i časově náročný, ale když je takový tým lidí, jaký se sešel letos, včetně našich odchovaných 11 instruktorů, tak je to pak paráda užívat si celý tábor společně!

celý článek

 

vyhlášen 15. ročník soutěže hasičské všestrannosti „O hanáckó sekyrko“

Autor: Administrator. Pondělí 15. července 2019.

SDH KostelecSbor dobrovolných hasičů Kostelec na Hané ve spolupráci s okolními sbory SDH a městem Kostelec na Hané Vás tímto co nejsrdečněji zvou na 15. ročník soutěže hasičské všestrannosti „O hanáckó sekyrko“. Akce se koná v Kostelci na Hané v sobotu 7. září 2019. Soutěžní družstva: 1+3 , soutěžící jsou starší 18 let a členy SH ČMS nebo MHJ, soutěžní družstvo může být složeno z mužů, žen nebo i smíšené. Z jednoho SDH může startovat více družstev dle vozidel JSDH, ale žádný ze závodníků nesmí soutěžit současně ve dvou a více družstev.

Kategorie: soutěž je vypsána v jedné kategorii – technika-CAS, DA s příslušenstvím PS12

Startovné: 250,- Kč za družstvo bude hrazeno při prezenci, v ceně je jídlo pro každého člena družstva.

Ceny: první tři obdrží pohár, dále budou připraveny věcné ceny. Vítězem bude každý, kdo soutěž dokončí. Soutěžní družstvo s nejmenším počtem trestných bodů bude vyhodnoceno jako nejdovednější a získá „Hanáckó sekyrko“.

Další podrobnosti a přihlášku naleznete ZDE.

Akce se koná za finanční podpory Olomouckého kraje a pod záštitou náměstka hejtmana Ladislava Hynka a starosty města Kostelec Mgr. Františka Horáka.

 

Dobrovolní hasiči z Červenky zvou na pohárovou soutěž veteránů a mladých hasičů v požárním útoku

Autor: Administrator. Čtvrtek 31. května 2018.

Hasiči Červenka 2Sbor dobrovolných hasičů Červenka si Vás dovoluje pozvat na pohárovou soutěž veteránů a mladých hasičů v požárním útoku, která se koná v sobotu 9. června 2018 na fotbalovém hřišti v Července. Soutěž mladých hasičů začíná v 9:30 (9:00 příjezd družstev), sotuěž veteránů ve 13:30 (13:00 příjezd družstev). Podrobnosti o pravidlech a registraci naleznete ZDE. Na Vaši účast se těší hasiči z Červenky.

   

Spolek HATASPO zve na hasičský tábor s mezinárodní účastí hasičů z Polska s názvem ZACHRAŇUJME SPOLEČNĚ! II.

Autor: Administrator. Pondělí 12. března 2018.

Hataspo táborSpolek HATASPO pořádá na XVIII. letní hasičská tábor Morava s mezinárodní účastí hasičů z Polska s názvem ZACHRAŇUJME SPOLEČNĚ! II. pro všechny zájemce ve věku od 6 - 18 let, nejen pro hasiče. Koná se v termínu od 15. do 25. července 2018 v táborové hasičské základně Jánské koupele.

Program tábora obsahuje: hasičské disciplíny - běh na 60m, štafetu dvojic, požární útok, střelbu, olympiádu, diskotéky, letní kino, scénky, ukázky profesionálních hasičů, polygon, lezeckou stěna, jízdu na raftech, první pomoc a záchranu, přežití v lese, soutěže, karneval, volbu miss a missáka, výlet - Davidům mlýn (lanové centrum) a hrad Helfštýn, vzájemné soutěžení a další aktivity. Navázání nového přátelství s hasiči z Polska (partnerem OSP Goslawice). Stravování je zajištěno 5× denně včetně pitného režimu, ubytování malých dětí ve zděné budově, dále zděné a dřevěné chatky. Cena pobytu na osobu za 11 dní: 4.400,- Kč. Hlavní vedoucí tábora Mgr. Marcela Vystrčilová, IČO 60947373, (vydáno osvědčení MŠMT ČR č. 13197/51-2003/31/003), vedoucí mládeže I. st. Bližší informace naleznete na tomto odkaze případně volejte na 724983780 nebo pište na e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Přihláška je ke stažení zde. Fotodokumentaci z tábora z minulých let naleznete zde nebo aktuální informace na facebooku akce nebo pořadatele.

 

V anketě Dobrovolní hasiči roku 2017 byl z Olomouckého kraje nominován Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou

Autor: Administrator. Čtvrtek 05. října 2017.

SDH Dub DráčciJako jediný z Olomouckého kraje byl Sbor dobrovolných hasičů Dub nad Moravou z okresu Olomouc odbornou porotou v anketě Dobrovolní hasiči roku 2017 vybrán spolu s dalšími 25 ze 74 nominovaných z celé ČR, a to především na základě dlouhodobé práce s dětmi a mládeží. Díky Vaší případné podpoře formou SMS mohou dubští hasiči získat dobré umístění v soutěži a významné ceny. Ocenění by však bylo především velkou poctou a odměnou za dobře odvedenou práci.

Pokud se rozhodnete sbor podpořit, zašlete SMS na 9007706 ve tvaruHASICI SSM2, cena 6,- vč. DPH nebo pomocí odkazu přes počítač (v případě hlasování přes PC musíte dát hlasy i ostatním SDH z jiných oblastí). Hlasovat můžete hned až do 31. 10. 2017, více info o soutěži a hlasování naleznete ZDE. Slavnostní vyhlášení za účasti zástupců dubského sboru můžete sledovat v přímém přenosu na ČT1 v sobotu 25. 11. 2017. Více info o činnosti SDH Dub nad Moravou, především s mládeží a nejmenšími Dráčky naleznete ZDE.

   

Strana 1 z 45