Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Olomoučtí Přátelé přírody se scházejí na posedu

liska-na-poseduUž více než rok má i středomoravská Olomouc svůj klub Přátel přírody. Jmenuje se Malá liška a na začátku roku 2012 má přes 40 členů - především dospělých všeho věku. V rámci klubu pracuje ale i sekce pro děti a mládež. Pro všechny tyto cílové skupiny se pořádají výlety a zájezdy do přírody i za památkami, výtvarné dílny a hudební posezení. Klub navázal i mezinárodní spolupráci s německými Přáteli přírody z Metzingenu v Bádensku-Württembersku.

Už delší dobu to chtělo v rámci měsíce ještě i jinou akci než turistickou, výtvarnou či hudební. Zrodil se nápad pořádat volná odpolední posezení, kde se lze setkat se členy klubu a s jeho příznivci. Přítomen bude vždy někdo z organizátorů akcí či z vedení, se kterými lze vyřešit oficiality. Hlavně jde ale o to, aby se členové mezi sebou lépe poznali a noví zájemci mohli do klubu nezávazně nakouknout.

Akce má krycí název Posed a bude probíhat druhý čtvrtek v měsíci. Až do odvolání to bude ve sklepení nekuřácké vinárny U Barona Plášila - Litovelská 1, vedle nádraží Olomouc - město od 17:00 do 21:00. Můžete přijít kdykoli v průběhu a setrvat tak dlouho, jak vám bude milé.
Začínáme ve čtvrtek 9. února, dále 8. března… Přijďte pobýt pospolu a poznat lidi z okruhu klubu Malá liška. Nekoušeme!

Malá liška – klub přátel přírody
turistické pochody, akce v přírodě a amatérská kultura pro všechny generace
www.malaliska.cz