Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Uhodily mrazy, prosím pomozte

logo SOS„Nemám rukavice, teplé ponožky a zimní boty, prosím pomozte mi.“ S tou prosbou se nejčastěji obracejí na olomoucké Středisko SOS pro vzájemnou pomoc občanů lidé žijící na ulici. A právě těchto věcí je největší nedostatek. Proto pracovníci střediska prosí spoluobčany o okamžitou pomoc. Situace lidí bez domova je v mrazivých zimních dnech velmi těžká a rychlá pomoc může zachránit člověka před omrzlinami či nemocemi z podchlazení.  

„Olomoučané, prohlédněte svoje šatníky a věnujte jedny rukavice, teplé ponožky nebo starší pánské boty lidem v akutní nouzi. Vždyť ne všichni se do tíživé životní situace dostali vlastní vinou“, naléhavě vyzývá spoluobčany ke spolupráci pracovník Střediska SOS Jan Kučera.

Dary můžete přinášet do provozovny v Praskově ulici od pondělí do pátku od 9 do 18 hod., v sobotu od 8 do 12 hod. Sbírka bude trvat do 10. února.

Pracovníci Střediska SOS předem děkují všem, kdo projeví solidaritu s lidmi bez domova.