Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zimní soutěž mladých hasičů

zimni-soutezSoutěže mladých hasičů jsou přes léto docela běžnou záležitostí, avšak zimních halových soutěží je jako šafránu. Proto jsme se před pěti lety rozhodli pořádat zimní soutěž i v Hlubočkách. Bylo to především proto, aby děti měly v zimě nějaký smysl trénovat a přes zimu se nerozutekly. Z počátku to bylo spíše setkání nejaktivnějších kolektivů mladého hasiče, ale po letošním ročníku můžeme spokojeně prohlásit, že se tato akce už dostala do podvědomí hasičské veřejnosti a účast byla nejenom vysoká, ale také také rozmanitá. Letos se soutěže zúčastnila stovka dětí všech věkových kategorií a dalších padesát lidí tvořilo doprovod nebo fanoušky, což nebylo daleko od maximální kapacity haly a také této sportovní události.

Soutěží čtyřčlenná družstva v kategoriích mladší a starší žáci. Disciplíny jsou ryze hasičské, štafeta a požární útok, vše je však upraveno pro halu. Štafeta se běží dvakrát kolem haly přes překážky, které jsou převzaty z hry Plamen. Při požárním útoku děti pospojují hadice na základně, dále však pokračují bez nich a pouze oběhnou halu kde překonají tři  překážky, kde největší problémy vždy dělá gymnastická kladina. K vidění byly vyrovnané výkony a bylo znát, že děti půst v závodění pořádně nažhavil.

Přestože byla účast rekordní, vše se zvládlo dle časového plánu a na nástupu po ukončení soutěže děti dostaly zasloužené ocenění jejich výkonu, na které přispěli: UNO – Unie neziskových organizací, Mora Moravia s.r.o. a paní Mikisková. Pevně věřím, že se tuto soutěž podaří uspořádat i v příštím roce a že účast bude podobná jako letos.

Výsledky ke stažení ZDE