Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zpráva o činnosti hasičské sekce UNO za období 1-12/2011

olomoucky-drak-2011Činností hasičské sekce UNO je již téměř pátým rokem především rozvoj a podpora činnosti aktivit nejen mladých hasičů v našem kraji.  Kromě toho jsme se aktivně podíleli i na přípravě a organizaci více než 7 seminářů ve spolupráci s hasičskou sekcí UNO zaměřených na vzdělávání vedoucích, rozhodčích, vedoucích pracovníků a funkcionářů či pokladníků a hospodářů. Informovali jsme o možnosti získání a správného zpracování vyúčtování příspěvků z rozpočtu Olomouckého kraje, propagovali jsme na všech seminářích, soutěžích či významných akcích mezi sbory dobrovolných hasičů z celého kraje bohatou činnost UNO a především to, co UNO může malým neziskovým organizacím nabídnout.

Z ročního příspěvku na činnost hasičské sekce jsme v minulém období své činnosti poskytly finance do všech 5 okresů na ceny pro děti do celorepublikové soutěže Požární ochrana očima dětí a na ceny do soutěže PLAMEN pro mladé hasiče.

Poděkování patří i předsednictvu UNO, které akci v našem regionu „Olomoucký drak“ finančně podporuje. Letos již proběhl V. ročník, v sobotu 3. 9. 2011. Všechny okresy včetně krajského sdružení jsou členy UNO a k nim patří cca 50 sborů dobrovolných hasičů z kraje. Díky grantům UNO na internet a počítač byl poskytnut několika sdružením příspěvek a mohla se tak zlepšit vzájemná komunikace a pružnost v předávání informací. Díky úzké spolupráci s krajským sdružením hasičů je činnost hasičské sekce koordinovaná a pomoci se dostává na potřebných místech.

Rovněž díky pomoci a zajištění log pro naše sbory, jsme mohli efektivně splnit podmínky smluv o dotacích a propagovat tak Olomoucký kraj, který byl našim finančním partnerem při pořádání jednotlivých akcí.
I v letošním roce proběhl hasičský tábor, kterého se účastnilo celkem 61 dětí mladých hasičů a 7 zkušených vedoucích. Více o činnosti na stránkách UNO OK - hasičská sekce. V roce 2012 se bude hasičský tábor konat pod záštitou OSH Olomouc, více zde.

Rovněž spolupráce především s Olomouckou sekcí UNO se rozvíjí správným směrem a osobní účast na jednáních, která proběhla u pana primátora města Olomouce, byla velice přínosná pro další vývoj a podporu akcí v naší oblasti.

Význam finančního příspěvku poskytnutého z grantu UNO hodnotíme pro sekci jako velice přínosný, jelikož tak můžeme podpořit a uspořádat více aktivit  - semináře, školení, a především pro naše nejmenší mladé hasiče v našem kraji zajistit i nějakou tu odměnu za hasičské soutěžení navíc a za to moc děkujeme!

Mgr. Marcela Vystrčilová
hasičská sekce