Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Malá liška - Aktivity v lednu 2012 pro dospělé a taky jejich děti či vnoučata

pochod-na-HelfstynKlub přátel přírody Malá liška z Olomouce pořádá i v novém roce, v lednu, několik zajímavých akcí pro všechny fajn lidi. Přijďte nasát atmosféru cestovatelského večera, do kterého můžete sami přispět, projděte se s celou rodinou (nebo i sólo) noční přírodou na hrad Helfštýn, vyrobte si keramickou lampu v naší výtvarné dílně.

Úterý 10. ledna: Cestovatelský večer

Sál Nadačního fondu OKNO, Dolní nám. 38 (vchod portálem vedle Hanácké restaurace), 1. patro, 18:00 – 20:00

… aneb z Moravy až na kraj světa. Lednový cestovatelský večer nás opět zavede za hranice každodenního života. Přijďte poznat všemi smysly (včetně chutě a čichu), jak to vypadá jinde. Na náplni večera se můžete podílet i vy, stačí přihlásit příspěvek do 5. ledna na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Zážitky se podávají s trochou dobrého jihomoravského vína. Občerstvení z vaší dílny je taktéž vítáno…

Příspěvek na akci: nečlen klubu 20 Kč, členové zdarma


Pátek 20. ledna: Večerní pochod na hrad Helfštýn

netradiční výlet noční přírodou do útrob středověkého hradu
Sraz: 15:50 vpravo v hale hl. nádraží ČD v Olomouci

Vyrazíme z Olomouce do Lipníka nad Bečvou, kde si projdeme historické centrum vystavěné rodem Pernštejnů. Z Komenského sadů se vydáme na trasu vedoucí na hrad Helfštýn, cestou se plní vtipné úkoly. Cíl je v restauraci Pod Hradem v Týně nad Bečvou. Zájemcům přihlášeným do 13. 1. zajistíme ubytování v Lipníku. Sledujte náš web, kde budou další podrobnosti.

Příspěvek na akci: nečlen klubu 50 Kč, člen klubu 30 Kč, děti polovic.


Čtvrtek 26. ledna: Výtvarná dílna: Aladinova lampa

YMCA, Šafaříkova 7, Hodolany (zastávka tramvaje č. 4 „Hodolanská“, odtud 100 m za školu), 18:00 - 20:00, 1. lekce ze dvou pokračování

Světlem proti tmě, zimě a splínu! Čeká nás výroba funkční stolní olejové lampičky z keramické hlíny, jednoho z historicky nejstarších a dodnes používaných typů svítilen. Jde o první lekci – v té druhé únorové budeme dekorovat vypálené výrobky. Akci vede Kryštof Richter, kapacita je 20 účastníků.

Příspěvek na 1 lekci: člen klubu 80 Kč, nečlen klubu 100 Kč – zahrnuje nájem, hlínu, glazury, 2x výpal.
Více: http://www.malaliska.cz/sluzby/leden/, kde je třeba se předem přihlásit.

Akce pořádá Malá liška – klub přátel přírody z Olomouce, součást celostátní organizace Přátelé přírody ČR.
Více se o aktivitách pro všechny generace dozvíte na www.malaliska.cz. Jsme otevřeni pro všechny zájemce o aktivní volný čas a s pozitivním vztahem k přírodě a jiným lidem.