Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zábřežské vítání adventu 2011

SGPmVe čtvrtek 1.12. byl v prostoru před kostelem sv. Bartoloměje slavnostně otcem děkanem Františkem požehnán a starostou města Zábřehu RNDr. Františkem Johnem zažehnut velký venkovní adventní věnec. Pro město i farnost jej připravili dobrovolníci organizovaní Charitou, následně jej vyzdobili děti ze školek a škol při své návštěvě kostela. Bude nás provázet adventní dobou, s plynoucím časem se postupně rozžínají další a další svíce, i za všední dny.

Následoval koncert Scholy Gregoriana Pragensis, která v Zábřehu vystupovala již po 22, tentokrát s novým cyklem adventních a rorátních skladeb 15. a 16. století. Slavnostně zde představili nové CD „Adventus Domini“, které je možné si za 330 Kč zakoupit v recepci Charity – prodejně Barborka a přenést si tak alespoň část z hlubokého zážitku do svých obýváků. Po ukončení koncertu Charita ocenila při příležitosti končícího Evropského roku dobrovolnictví zástupce dobrovolníků, kteří jí v minulosti i nyní pomáhají zabezpečovat rozmanité aktivity.

Program „Zábřežské vítání adventu 2011“ svou účastí podpořil, i přes nepřízeň počasí, velký zástup návštěvníků. Výtěžek z dobrovolného vstupného a prodeje v charitním stánku činí téměř 24.000 Kč. Po odečtení nákladů s pořádáním benefice Charita za zůstatek, ke kterému přidá výtěžek zářijového koncertu sboru Carmen, ještě do konce roku pořídí polohovací elektrické lůžko. Velký dík patří všem návštěvníkům za účast i štědrost, zábřežské farnosti za zázemí pro koncert i scholu, starostovi města Zábřeh za záštitu nad beneficí, vystupujícím členům SGP za to, že se zřekli svého obvyklého honoráře ve prospěch účelu benefice.

Jiří Karger