Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Vánoční jarmark se vším co k němu patří

ilustracni-foto-sumpersko.netBalónky s přáním Ježíškovi vypustí také ve Vikýřovicích.

Základní škola a Mateřská škola Vikýřovice společně s Rodinným centrem Vikýrek pořádají „VÁNOČNÍ JARMARK „ a tradiční „ZPÍVÁNÍ POD STROMEČKEM“ v pátek 9. prosince od 15 hodin, které se koná před budovou ZŠ Vikýřovice.

"Na vánočním jarmarku uvidíte rukodělné výrobky dětí, maminek, babiček a dalších šikovných rukou", zve jedna z organizátorek akce, Zdeňka Klausová. "Nejde o komerční zaležitost, ale o společensko-kulturní akci, ktera chce podpořit všechny aktivní lidičky, kteří umí něco krásného zhotovit, aby se v čase předvánočním sešli a pochlubili se svými výrobky", doplňuje Klausová. K vánočnímu jarmarku patří ochutnávání vánočního cukroví, punče a vše co k vánoční atmosféře patří včetně zpívání koledy.

Jarmark se koná od 15 do 17 hodi. Mimořádná podívaná je připravená už na 15 hodinu a 15 minutu. Organizátoři se připojili k celorepublikové akci www.ceskyjezisek.cz. Také v letošním roce, krátce před Vánocemi, se lidé schází v  jeden den na náměstích a návsích v celé naší vlasti 9. prosince v 15.15 a všichni najednou na pokyn z radia Impuls, vypustí k obloze balónky s přáními Ježíškovi.