Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

První originální olomoucký bleší trh nabídne smlouvání, divadlo i koncerty

Plakat-VMOVintage.Market.Olomouc, neboli originální olomoucký bleší trh proběhne v sobotu 3. prosince 2011 v S-cube a zaplní zející díru pro milovníky starých kousků, trhoveckých smlouvání, ale i španělského ska, brazilských rytmů a divadla. Po skončení blešáku je totiž připraven večerní program v čele s Tam Tam Orchestra.

V sobotu 3. prosince 2011 proběhne první originální olomoucký bleší trh, jehož mottem je „Prodej co doma najdeš, nakup co potřebuješ!“ Od 9:00 do 16:00 hodin tak mohou všichni zájemci přijít do nedávno nově otevřeného klubu S-cube a prodávat, nakupovat a smlouvat bez omezení. Jedinou podmínkou je, že zboží nesmí obsahovat pornografii, střelné zbraně a návykové či chemické látky, jinak mohou prodávající „střelit“ cokoliv.

Prvním impulzem k organizaci blešáku nebyly komerční úmysly, ale prostá potřeba přispět do kulturně-společenského života města Olomouce, kde mi osobně takovýto typ blešího trhu zásadně chyběl. Vzhledem k tomu, že každé větší město v západní Evropě svůj blešák má a v Praze se jich vyrojilo za poslední roky několik, měl jsem pocit, že by Olomouc neměla zůstat pozadu,“ říká organizátor blešího trhu Pavel Bednařík.

Vintage.Market.Olomouc přichází s konceptem propojujícím bleší trh a pestrý kulturní program. Od 18 hodin do hodin nočních tak nabídne (ve spolupráci se spolupořadateli) dvě divadelní představení studentů Českého gymnázia německého řádu v Olomouci a dále koncerty skupin Enbajada a Double Chin. Vrcholem programu budou brazilské rytmy a bubenické mistrovství světově proslulé ethno-groove kapely Tam Tam Orchestra pod vedením jednoho z nejlepších bubeníků v Čechách, Miloše Vacíka (mimo jiné ex-Sluneční Orchestr, Tam Tam Batucada, Slet bubeníků a další). Koncert Tam Tam Orchestra začíná ve 21:30, lístky jsou v předprodeji v S-cube a infocentru na radnici za 100,- Kč (120,- na místě).

Vedle samotného blešáku bude po celou dobu k dostání občerstvení v podobě grilovaných klobás, baget, domácích sladkostí, svařeného vína, čajů a kávy, aby zde zájemci mohli strávit příjemný čas bez ohledu na hlad a žízeň. Prodávající se mohou za zvýhodněných podmínek registrovat do středy 30. 11. za poplatek 100,- Kč, který zahrnuje rovněž vstup na večerní program. Zájemci o prodej ale mohou přijet či přijít přímo na místo konání v sobotu a prodávat za 150,- Kč, nemusejí mít ale jistotu výběru nejlepšího místa. Slosovatelné vstupné pro nakupující činí 30,- Kč, v případě účastni na večerním programu za zvýhodněnou cenu 100,- Kč. Předprodej lístků na Tam Tam Orchestra probíhá v Infocentru na radnici a v S-cube.

Vzhledem ke známé skutečnosti, že na Hané se jakákoliv novinka uchytí až za několik let, nemám v souvislosti s Vintage.Market.Olomouc přehnané představy o obrovské návštěvnosti. Dosavadní zájem a reakce mě však přesvědčují, že taková akce v Olomouci má smysl a bude dobré v ní pokračovat, na jaře možná i venku,“ dodává Bednařík. „Vše bude ale záviset na tom, jak první počin tohoto druhu dopadne.

V rámci blešího trhu rovněž bude probíhat prodej vlastnoručně vyráběných výrobků klientů Dětského centra v Topolanech, v 15 hodin pak proběhne aukce předmětů. Výtěžek z této akce je určen na podporu další činnosti a výroby chráněné dílny dětského centra v Topolanech. Vedle výrobků dětského centra si budou moci návštěvníci nakoupit zboží z módního butiku originálních návrhářů (nejen) pro mladé, Flop Shop, který je první vlaštovkou tohoto druhu v Olomouci.

Více informací na www.filmbazar.cz nebo v programu S-cube.