Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Pozvánky na akce Charity Zábřeh - výstavy, dobrovolníci, koncert

Schola-Gregoriana-PragensisPODZIM A ANDĚLÉ

Zdá se to být nesourodé spojení, ale v tomto případě se jedná o témata výstav dvou středisek Charity Zábřeh.

První pozvání je na PODZIMNÍ VÝSTAVU, která se uskuteční ve středu 16.11.2011 v Denním stacionáři Okýnko v Mohelnici na Zámecké ulici č.11 od 10 hodin. Práce, díla a výrobky uživatelů si návštěvníci budou moci nejen prohlédnout, ale i zakoupit a přispět tak na pořízení dalšího materiálu na terapie a tak zároveň podpořit klienty v další činnosti.

 "Andělem můžeš být i ty sám!" je mottem adventní výstavy pořádané Oázou – centrem denních služeb Charity Zábřeh ve dnech 23.-24.11.2011 v prostorách centra na Žižkově ulici 15 v Zábřehu. Záštitu nad výstavou přijal starosta města pan František John, který ji také ve středu 23.11. v 9 hodin slavnostně otevře přestřižením pásky. Poté už budou návštěvníci unášeni pohodovou náladou, kterou mohou sami dotvářet zapojením se do rukodělné dílničky i malbou na téma „Jak si představujete anděla“.

„…a pokud máte v životě nějaký oblíbený citát, který Vám pomáhá překonávat životní peripetie, nebo se hodí k adventní atmosféře, můžete se o něj s námi také podělit" zvou a těší se na vás klienti i pracovníci Oázy-centra denních služeb.

Pohodu a harmonii můžeme prožívat každý den. Ať jsou takové i dny strávené na výstavách Charity Zábřeh.

DOBROVOLNÍK DÁVÁ PRÁCI SVÉMU SRDCI

Celý letošní rok se nese ve znamení „Evropského roku dobrovolnictví“. Dobrovolníci jsou lidé, kterým není líto věnovat svůj volný čas a schopnosti druhým a to bez nároku na odměnu. Takové lidi má ve svém zázemí i Dobrovolnické centrum Charity Zábřeh.  „Všichni si zaslouží, abychom o jejich činnosti věděli. Jejich práci a přínos pro Charitu oceníme při společném setkání na akci „Tunklův kapr“ pořádané Spolkem Metoděj dne 26.11. od 13 hodin v Katolickém domě v Zábřehu“ sdělila vedoucí Dobrovolnického centra Ludmila Macáková.

Dobrovolníci tráví čas s klienty četbou, rozhovory, nasloucháním, doprovází je na výlety, do muzeí, pracují spolu na PC. A co jim to přináší? Smysluplně tráví svůj volný čas, obohacují svůj vnitřní život, získávají nové dovednosti, předávají své životní zkušenosti a navazují nové přátelské vztahy.

V každém z nás je něco „na rozdávání“. Máte-li chuť, čas a dobrou vůli nabídnout sebe nebo naopak takového člověka hledáte (popovídání, společníka u lůžka nemocného, odvoz na mši aj.) obraťte se na koordinátorku Dobrovolnického centra Ludmilu Macákovou tel. 736529295, email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .   … neboť:  „ dobrovolník dává práci svému srdci“

SCHOLA GREGORIANA PRAGENSIS  - benefice pro Charitu

S čerstvou novinkou přichází v těchto dnech soubor Schola Gregoriana Pragensis – adventní program "Adventus Domini" s tématikou českých rorátů 15. a 16. století. S tímto unikátním projektem se soubor představí při benefičním koncertu pořádaném pro zábřežskou Charitu dne 1.12.2011 v 18 hodin  v kostele sv.Bartoloměje v Zábřehu. Zazní překrásné vícehlasé roráty – od gregoriánského chorálu k renesanční polyfonii. Svůj duchovní zážitek zároveň umocníte dobrým skutkem - výtěžek z benefičního koncertu bude věnován na nákup elektrické polohovací postele pro nemocné trvale upoutané na lůžku.

Atmosféru koncertu můžete přenést i do svých domovů prostřednictvím nově vydaného stejnojmenného CD, které se tak stane  vašim průvodcem v době adventní. K zakoupení bude v den konání koncertu, a také na recepci Charity Zábřeh.

Pokud byste se chtěli některé z akcí zúčastnit, ale „nohy neslouží“, Charita Zábřeh vám zajistí přepravu a asistenci při pohybu. Kontaktujte vedoucí osobní asistence paní Petru Bartošovou, tel: 736 509 439.