Svátek má Jiří
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hm.. to je dobrý nápad!

IP pozvanka koncertTakto zní název pořádané akce v Olomouckém Jazz Tibetu Clubu na podporu olomouckého občanského sdružení InternetPoradna.cz, které slaví desáté narozeniny. V Jazz Tibetu 10.11.2011 ve 20 hodin vystoupí kapela Hm.., návštěvníci budou informování o činnosti sdružení a budou si moci zakoupit výrobky z chráněných dílen.

Název akce, která připomíná desáté narozeniny olomouckého sdružení není tak úplně náhodný, jak přibližuje koordinátor této akce Jan Kovařík: „Před deseti lety se parta nadšenců a přátel rozhodla začít úplně něco nového co nemělo   v republice obdobu. Oslovit odborníky, kteří by zdarma radili lidem na internetu. Hm.. to je dobrý nápad shodli se a tento dobrý nápad existuje již deset let a webový portál iporadna.cz se stal největším odborným portálem sociálního poradenství na internetu.“ Sdružuje v sobě na dvě stě třicet odborníků z různých profesí, odpovídá na dotazy z deseti oblastí. „ Součástí je i online chat s odborníky v rámci E-Linky důvěry. Na projektu jsou zaměstnáni jako operátoři i lidé s postižením.

„ Chceme veřejnosti ukázat co naše sdružení dokázalo za deset let působení a rádi bychom veřejně poděkovali našim operátorům a odborníkům internetového poradenství a jejich dosavadní perfektní práci,“ shrnuje Kovařík.

Koncert na podporu sdružení se uskuteční 10.11.2011 ve 20.00 v olomouckém Jazz Tibet Clubu. Vstupné stojí 100 Kč. Kapelu Hm.. představuje  čtyřčlenná skupina s dynamickým rozpětím pianissimo až forte fortissimo. Folk, rap, šanson, garage, jazz, šraml... Koncerty Hm... jsou pestrou ochutnávkou různých žánrů, nabídnutých s lehkostí, muzikantskou přirozeností a vtipem. 

Jan Kovařík, fundraiser a PR manažer projektu

 

Posláním sdružení InternetPoradna.cz, které vzniklo v roce 2001, je za pomoci informačních technologií přispívat ke vzdělávání a sociálnímu začleňování osob v nepříznivé sociální situaci, včetně vzdělávání odborníků v sociální oblasti. Nyní má dvě sociální služby a rozvíjí se v oblasti sociálního podnikání. Zaměstnává 27 lidí, z toho 15 lidí se zdravotním postižením. Poradenský portál iPoradna.cz je ojedinělý projekt celonárodního poradenského a informačního servisu pro osoby se specifickými potřebami na internetu, který vznikl v roce 2001. Síť 230 odborníků zajišťuje odpovědi na dotazy z oblasti psychologické, zdravotní, drogové závislosti a dalších, zcela zdarma. Poradna pro osoby se zdravotním znevýhodněním poskytuje bezplatné odborné poradenské služby a služby na ně navazující (doprovod na úřady apod.) od roku 2007. Jejím posláním je informovat a podpořit osoby se zdravotním znevýhodněním při řešení jejich nepříznivé sociální situace tak, aby ji co nejsamostatněji zvládly vyřešit a mohly se v životě co nejvíce společensky uplatnit. Sociální rehabilitace Restart nabízí od roku 2007 podporu osobám se zdravotním postižením, které se v důsledku zhoršeného zdravotního stavu ocitly v nepříznivé sociální situaci a mají zájem ji řešit. Posláním služby je jejich podpora v sociálním začleňování prostřednictvím sociální a psychologické péče, výchovných, vzdělávacích a aktivizačních činností. Důraz je kladen na nalezení zaměstnání s využitím informačních technologií. Cílem projektu Sofieshop.cz je podpořit zaměstnanost osob se zdravotním znevýhodněním, které jsou znevýhodněné na trhu práce, osoby pečující a čerpající službu Restart. Jejich činnost spočívá v řízení chodu e-shopu s výrobky z chráněných dílen.