Svátek má Marcela
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hanácký farmářský trh podporuje neziskovky

centrum-klicNeziskové organizace z Olomouce a okolí mají nyní příležitost prodávat své výrobky na Hanáckém farmářském trhu v Olomouci. Každý pátek mohou návštěvníci trhu nejen nakoupit výrobky jedné z neziskovek, ale zároveň se seznámit s její činností.

V uplynulých týdnech měli nakupující možnost navštívit stánek TyfloCentra Olomouc, který nabízel výrobky zrakově postižených občanů, nebo olomouckého centra sociálních služeb Klíč.

Klienti centra Klíč s podporou vychovatele prodávali výrobky z keramiky, dřeva, drátu, papíru, parafínu, proutí a textilu, které vyrábí v dílnách denního stacionáře Domino v rámci pracovně – rehabilitačních aktivit.  Akce měla velký přínos nejen pro naše klienty, pro které je prezentace vlastnoručně zhotovených výrobků na veřejnosti příležitostí k rozšíření sociálních kontaktů, posílením sebeuvědomění a motivací k další tvořivé činnosti. Také široká veřejnost – návštěvníci trhu, si tímto způsobem mohli rozšířit své povědomí o dovednostech lidí s mentálním postižením a navázat s nimi kontakt, případně se dozvědět informace o našem zařízení“, uvedla Mgr. Ivana Bazínková z centra sociálních služeb Klíč.

Na trhu se dále představila nezisková organizace DC 90, která v Olomouci - Topolanech poskytuje komplexní, tj. sociální, zdravotní a výchovné služby lidem se specifickými potřebami (postiženým mentálním nebo kombinovaným handicapem) v denním provozu. Zástupci zařízení zde prodávali vlastní výpěstky a keramické výrobky z vlastních dílen a denního stacionáře.

V rámci výročního trhu nabízelo originální ruční výrobky z chráněných dílen občanské sdružení InternetPoradna.cz, které se věnuje především začleňování osob s postižením do společnosti. Zájemci o jejich výrobky je mohou koupit také v eshopu na stránkách sdružení.

Pořadatelé Hanáckého farmářského trhu ve spolupráci s Unií nestátních neziskových organizací Olomouckého kraje plánují podporovat tímto způsobem neziskový sektor i do budoucnosti.

Další foto ZDE