Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Exkurze na ekofarmy poodhalí taje ekologického zemědělství

loho hnuti duhaJak vypadá ekologická farma? Jak se pěstuje bio zelenina? V čem je chov prasat na ekofarmě jiný než v konvenčním zemědělství? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvědí účastníci exkurze, kterou v sobotu 1. října pořádá Hnutí DUHA Olomouc.

Jednou ze zastávek bude hospodářství pana Pavla Kýra ze Štítů, který chová slepice a skot. Výletníci se podívají také na ekofarmu Na Rychtě. Její majitelka, paní Eva Kornerová, pěstuje brambory, chová skot a hříbata. V nabídce má i ořechy. Exkurzi doplní chovatel koní a ovcí, pan Přemysl Čech z Postřelmova

Autobus, který účastníky dopraví na všechna tři místa, bude odjíždět v 8 hodin z parkoviště "u letadla" v Olomouci. Návrat je předpokládán kolem 18. hodiny. Cena exkurze je 100 korun. Zájemci se mohou hlásit na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript do pátku 30. září.

Radka Spurná z Hnutí DUHA řekla: "Exkurze jsou mezi lidmi velmi oblíbené. Dozví se na nich informace o principech a fungování ekozemědělství či zajímavosti ze života na ekologické farmě. Ti, kteří sami něco pěstují či chovají, mohou získat rady a  nápady do vlastního hospodářství."