Svátek má Marek
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Podzimní festival duchovní hudby

pozvanka-podzimni-festivalOd 24. září do 15. října 2011 bude v Olomouci probíhat již XVIII. ročník Podzimního festivalu duchovní hudby.

Podzimní festival duchovní hudby vznikl v roce 1994 a stal se nedílnou součástí hudebního života Olomouce. Záštitu nad ním od počátku převzal arcibiskup olomoucký a metropolita moravský Msgre Jan Graubner, spolupořadateli jsou statutární město Olomouc a Olomoucký kraj.

Dramaturgie vychází každoročně z bohatého odkazu světově proslulých géniů všech národů, všímá si současné moderní hudby s duchovní orientací a zachovává ekumenický přístup. Silnou stránkou olomouckého festivalu je vysoká interpretační úroveň zvaných sólistů a mezinárodně ověřená kvalita vokálních i instrumentálních těles.

Z festivalu jsou pořizovány záznamy a vysílány přímé přenosy koncertů Českou televizí, Českým rozhlasem, Radio Niederosterreich (ORF), Slovenským a Polským rozhlasem.

Zakladatelem a organizátorem festivalu je umělecká agentura ARS VIVA , pořadatelem  - od roku 2008 občanské sdružení MUSICA VIVA.

Program festivalu ke stažení ZDE