Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Bulletin 9/2011

Bulletin_okno_9_2011-1Vážení čtenáři,
zářijové vydání bulletinu OKNO začíná úvodníkem náměstka hejtmana Olomouckého kraje pana RNDr. Ivana Kosatka, dále výzvou a informačním letákem k Průvodu dobrovolníků v rámci Evropského roku dobrovolníků.
Na straně 2 je pozvánka na Handicap-rally v Olomouci, na konferenci Charity Olomouc, na 13. Romskou pouť, která se bude konat na Sv.Kopečku u Olomouce a na 1. Lesní hudební festival na Muně v Mikulovicích u Jeseníku.
Na straně 3 najdete program RC Heřmánek a akce na září 2011.
Na straně 4 jsou zprávy ze Sekce pro rodinu a Hasičské sekce UNO a pozvánka na V. ročník Olomouckého draka - soutěž pro mladé hasiče.

Strana 5 přináší nabídku Přátel přírody ČR ke spolupráci.
Na straně 6 je informace o nabídce Dětského centra 90, Topolany u Olomouce a dobrovolnické organizace Amelie, která na straně 7 zve na setkání Amelie v Olomouci.
Na straně 7 je nabídka Sdružení Podané ruce a Duhy Velká medvědice.
Na straně 8 je pozvánka na Pochod Mamma HELP a informace o činnosti centra v Olomouci.
Na straně 8 je také informace o organizaci Croix de la Boheme, která zajišťuje natáčení videozáznamu s reportáží o činnosti O.s.
Trojčlenného sociálního organismu v Olomouci.
Na straně 9 naleznete pozvánku RC Provázek a Klásek na sportovní den pro celou rodinu, dále pozvánky hasičů z Kolšova na letošní stovku a Ligy na ochranu zvířat na Šumperského hafana 2011.
Na straně 10 si můžete přečíst rozhovor s paní Šnajdrovou o dotační problematice. Také jsou zde dvě nabídky z Neziskovky.cz na rekvalifikační kurzy pro pracovníky NNO.
Na stranách 10,11 a 12 se věnujeme Hanáckému farmářskému trhu v Olomouci a tentokráte i v Litovli, v obou případech spojených s konáním městských slavností v těchto městech.
Na straně 12 najdete také aktuální informaci o přípravě vyhlášení Programu švýcarsko-české spolupráce a Výzvu 1. FC Olomouc k náboru dívek a žen do oddílu ženské kopané.

Uzávěrka dalšího vydání je 10. října 2011, neváhejte a zašlete svůj příspěvek nebo pozvánku na vámi pořádanou akci v zimních měsících.
Zdeněk Beil, odpovědný redaktor bulletinu OKNO