Svátek má Oto
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Informace z hasičské sekce UNO za období 5/2010-4/2011

2011_TABOR-JESTRABIČinností hasičské sekce UNO je již téměř čtvrtým rokem především podpora činnosti a aktivit mladých hasičů v našem kraji.  Kromě toho jsme se aktivně podíleli i na přípravě a organizaci 6 seminářů ve spolupráci s hasičskou sekcí UNO zaměřených na vzdělávání vedoucích, rozhodčích, vedoucích pracovníků či pokladníků a hospodářů.  

Z ročního příspěvku na činnost hasičské sekce jsme v minulém období své činnosti poskytli finance do všech 5 okresů na ceny pro děti do celorepublikové soutěže Požární ochrana očima dětí a na ceny do soutěže PLAMEN pro mladé hasiče. Poděkování patří i předsednictvu UNO, které akci Olomoucký drak finančně podporuje. Letos již proběhne V. ročník, sobota 3. 9. 2011, více na http://oshol.hasici-ol.cz/. Všechny okresy včetně krajského sdružení jsou členy UNO a k nim patří cca 50 sborů dobrovolných hasičů z kraje. Díky grantům UNO na internet a počítač byl poskytnut několika sdružením příspěvek a mohla se tak zlepšit vzájemná komunikace a pružnost v předávání informací. Díky úzké spolupráci s krajským sdružením hasičů je činnost hasičské sekce koordinovaná a pomoci se dostává na potřebných místech. I v letošním roce proběhl hasičský tábor, kterého se účastnilo celkem 61 dětí mladých hasičů a 7 zkušených vedoucích.

Více o činnosti na www.uno-ok.cz, hasičská sekce. Význam finančního příspěvku poskytnutého z UNO hodnotíme pro sekci jako velice přínosný, jelikož tak můžeme podpořit a uspořádat více aktivit především pro mladé hasiče v našem kraji, a za to moc děkujeme!