Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Přerově proběhla konference s tématem „Kam kráčíš Evropská unie?“

p1050559.jpgOtázkám aktuálního vývoje v Evropské unii se věnovala konference „Kam kráčíš Evropská unie,", kterou v pondělí 26. dubna uspořádala na hotelu Fit Asociace přerovských neziskových organizací (APNO) ve spolupráci s regionálním klubem Mladých konzervativců a RK MK Šumperk.

p1050536.jpgNa konferenci vystoupili politologové z Univerzity Palackého v Olomouci - Mgr. Radim Kašpar, který svůj příspěvek věnoval institucionální reformě EU v souvislosti s přijetím Lisabonské smlouvy a PhDr. JUDr. Robert Zbíral věnující se postavení a roli České republiky a možnostem prosazování našich národních zájmů na poli Unie. Politice Hospodářské a sociální soudržnosti EU a rozdělování tzv. evropských dotací se pak věnoval nezávislý konzultant ing. Jakub Kulíšek, obraz Olomouckého kraje v Bruselu představila vedoucí oddělení Vnějších vztahů Olomouckého kraje ing. Jitka Brabcová Ph.D.

p1050587.jpg

p1050537.jpgV druhém bloku konference vystoupili se svými příspěvky poslanci PSP ČR Mgr. Zdeněk Boháč, věnující se bezpečnosti, prevenci kriminality a společné bezpečnostní politice EU a Ing. Petr Krill, který přítomným představil tzv. Lisabonskou strategii.

p1050586.jpgMezi návštěvníky konference byli jak studenti středních a vysokých škol, tak široká veřejnost, kteří svými dotazy v následné diskuzi projevili svůj zájem o aktuální situaci v EU a další vývoj, jímž se evropská integrace bude ubírat.