Svátek má Taťána
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

15 let CARITAS - Vyšší odborné školy sociální Olomouc

caritas znakCARITAS - Vyšší odborná škola sociální Olomouc srdečně zve na oslavu 15. výročí zahájení výuky na CARITAS – Vyšší odborné škole sociální Olomouc, která se uskuteční ve čtvrtek 15. září 2011.

Celodenní setkání zahájíme v 10:00 mší svatou v olomouckém chrámu Panny Marie Sněžné, kterou bude celebrovat Mons. Josef Hrdlička, pomocný biskup olomoucký.

Po mši svaté následuje setkání absolventů v aule školy.

Ve velkém sále Arcibiskupského paláce v Olomouci bude od 14:00 probíhat odborná konference na téma „Spravedlnost a služba“ (prezence již od 13:00). Svůj příspěvek přednese pět předních odborníků, kteří se na problematiku pomoci potřebným podívají zajímavým pohledem svých vědeckých specializací či profesního zaměření. Svou účast přislíbili: ekonom Tomáš Sedláček, teolog Pavel Ambros, sociolog Libor Prudký, sociální pracovník – učitel a výzkumník Libor Musil a představitelka Ministerstva zahraničních věcí ČR Hana Volná.

Celý slavnostní program vyvrcholí v 19:00 hodin ojedinělým tanečním představením s názvem „JÁ+TY=MY“ v Moravském divadle Olomouc. Vystoupí rakouský integrovaný taneční soubor Tanzhaus Hohenems složený z lidí s mentálním postižením (Lebenshilfe Vorlarberg) a lidí bez postižení (taneční oddíl sport. klubu Hohenems). Toto uskupení se v ČR představí vůbec poprvé. Svým charakterem se jedná o zcela unikátní projekt; je výjimečným příkladem inkluze lidí s postižením a bez postižení. V Rakousku získal v roce 2010 prestižní cenu JUGEND BRAVO. Účast na představení bude pro Vás jistě jedinečným zážitkem.

Byli bychom velmi rádi, kdybyste přijal/přijala pozvání na kteroukoli část programu. K rezervaci účasti na konferenci či vstupenek na večerní představení Vám je k dispozici sekretariát školy, tel. +420 585 209 020, nebo e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Vstupenky bude rovněž možné od 22. srpna zakoupit v předprodeji Moravského divadla.

Program oslavy ke stažení ZDE

Pozvánka na konferenci a návratka ke stažení

Pozvánka na taneční představení ke stažení