Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Dobrovolníci pomáhají Charitě

DobrovolniciSiemensKonec měsíce června se nesl ve znamení připomínky letošního „Evropského roku dobrovolnictví“. Charita lidi ochotné věnovat bezplatně svůj volný čas, energii a dovednosti uplatňuje nejen ve svých službách, nabízí je i dalším organizacím. Bez zapojení dobrovolníků by některé aktivity (sbírky, prodejní akce, benefiční plesy, pomoc po povodních) nebyly vůbec myslitelné; dobrovolník nastupuje tam, kde zaměstnanec již odvedl svou práci a klient má zájem se sdílet, chce přečíst knihu či časopis.

Dobrovolníci nám pomáhají zajistit pestrost a různorodost aktivit, pomáhají uskutečňovat plány dříve a levněji. Dobrovolníci pomáhají v zázemí našich služeb: starají se nám o auta, výpočetní techniku, zajišťují úklid – jejich práce často není na první pohled viditelná, o to více je však pro nás nepostradatelná.

Velmi také tímto děkujeme šesti zaměstnancům firmy Siemens, kteří jeden den strávili s uživateli ve stacionářích Domovinka a Okýnko. Vedení společnosti Siemens, s.r.o. je k této praktické pomoci Charitě na jeden “ Dobrovolnický den“ uvolnilo z práce. Zaměstnanci mohelnického závodu pro seniory uspořádali poznávací výlet do Velkých Losin, dělali společnost klientům při procházce Zábřehem, připravili si prezentaci a povídání o zážitcích při oblíbených adrenalinových sportech, … Pro klienty i personál středisek to byla vzpruha a vítaná pomoc.

Proběhlo také setkání s dobrovolníky zapojenými do programu Dobrovolnictví nezaměstnaných. Mohli si vzájemně sdělit své zkušenosti a hlavně shlédnout ze záznamu dokument, který o dobrovolnické službě koncem roku 2010 na naší Charitě natáčela Česká televize Ostrava.

Pokud Vás tyto řádky zaujaly a chcete se rozdělit o své hřivny či dary (každý je v něčem dobrý a má co nabídnout ostatním) s potřebnými, kontaktujte naše Dobrovolnické centrum (Ludmila Macáková, tel. 736529295, email: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ), určitě pro vás najdeme smysluplnou činnost.