Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Táta dneska frčí

tata-dneska-frci-2010Tátové a děti, ale i maminky, přijďte si společně pohrát! Rodinné centrum Provázek pro Vás připravilo ve čtvrtek 16. června od 16:00 hodin v Háječku na Nových Sadech pestré odpoledne. Na programu budou soutěže s odměnami, hry, maňáskové divadlo a čtení pohádkových knížek. Vyřádit se můžete ve skákacím hradu, táty čeká malování na obličej a děti pro ně mohou vyrobit dárečky.

Startovné je 20,-. Kdo přijde s tátou, má vstup zdarma! Akce proběhne ve spolupráci s Městskou knihovnou v rámci kampaně Sítě mateřských center a Ligy otevřených mužů. Hlavní cíl akce směřuje k aktivaci otců, posílení role otce v rodině i společnosti a jejich větší zapojení do života rodinných center.

Kampaň je realizována ke Dni otců, který se slaví v mnoha zemích světa, ale není pevně stanovený den oslav, většinou se jedná o třetí červnovou neděli. První oslava Dne otců se konala v americkém městečku Spokane ve státě Washington 19. června 1910. Uspořádala ji paní Sonora Smart Dodd na počest svého otce, který po smrti její matky vychovával ji a jejích pět sourozenců.