Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kaple Arcidiecézní charity zařazena do Noci kostelů

V pátek 27. 5. 2011 v rámci Noci kostelů bude pro návštěvníky přístupná také kaple Božího milosrdenství, kterou využívají společně Arcidiecézní charita Olomouc a CARITAS – Vyšší odborná škola sociální Olomouc. Kaple Božího milosrdenství se nachází na Křížkovského ulici 6. Jedním z bodů programu je také prohlídka kaple komentovaná jedním z autorů výzdoby kaple, akademickým malířem Janem Jemelkou.

Celý program začne v 19:00 a je situován nejen do samotné moderní kaple, ale i do přilehlých prostor historicky cenného bývalého kanovnického domu, v jehož komplexu je kaple umístěna. Od 19:30 proběhne komentovaná prohlídka, kdy se všichni zájemci mohou dovědět více informací o samotném vzniku kaple, jejím účelu, způsobu fungování či o zde realizované umělecké výzdobě.

Na tuto prohlídku pak od 20:30 navazují prezentace představující činnost CARITAS – VOŠs Olomouc a Arcidiecézní charity Olomouc. Obě organizace tak nabídnou informace o své činnosti a jejich zástupci budou pro event. dotazy návštěvníků k dispozici i mimo časy uvedených prezentací. Prezentace bude provázena také fotografiemi a filmy dokumentující aktivity obou organizací.

Kaple Božího milosrdenství je dobrou ukázkou realizace současné církevní architektury a umění. I z tohoto důvodu rozhodně stojí za návštěvu. Účastník akce tak v Olomouci může poznávat na jedné straně historické kostely, kaple i modlitebny a na straně druhé právě jejich moderní obdoby.

Kaple Božího milosrdenství se nachází na Křížkovského ulici 6 v Olomouci. Je přístupná denně a to nejen charitním pracovníkům či studentům CARITAS – VOŠs Olomouc, ale i zájemcům z řad široké veřejnosti.