Svátek má Valérie
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Zajímá Vás názor veřejnosti? Zapojujete občany do rozhodování? Můžete vyhrát eurovíkend

O-lidech-s-lidmi-2011Zapojujete občany do rozvoje vaší obce, města, mikroregionu nebo  kraje? Spolupracujete s neziskovými organizacemi? Pak přihlaste svůj úřad do soutěže O lidech s lidmi – cena za podporu místní demokracie.  Kromě prezentace svých zkušeností se můžete inspirovat nápady od svých kolegů a možná i vyhrajete ocenění ministra nebo eurovíkend pro 2 osoby a další ceny.

Centrum pro komunitní práci střední střední Čechy vyhlásilo osmý ročník soutěže  o nejlepší zapojení veřejnosti „O lidech s lidmi – cena za podporu místní demokracie a spolupráci s NNO“.  Obdobné soutěže probíhají také v Polsku, Maďarsku a na Slovensku. Soutěž je určena pro obce, města, městské části, mikroregiony, místní akční skupiny, krajské úřady a další instituce státní správy a samosprávy, které:

  • zorganizovaly účast občanů v rozvoji obce nebo regionu a přispěly tak ke zvýšení jejich podílu na rozhodování, a zároveň/nebo
  • spolupracují a podporují nevládní neziskové organizace a na principu partnerství je zapojují do regionálního rozvoje.

Do soutěže se mohou přihlásit instituce, které zapojily veřejnost do rozvoje obcí, měst, mikroregionů a regionů, a to nejrůznějšími formami. Například účastí veřejnosti v komunitním plánování (komunitní plánování sociálních služeb), při tvorbě veřejných prostranství, při regeneraci panelových sídlišť, při společném strategickém plánování s veřejností apod. Naopak za zapojování veřejnosti nepovažujeme obecní slavnosti, setkání rodáků a podobné akce.

Cílem soutěže je podpořit principy občanské společnosti, zapojit do veřejného života nevládní neziskový sektor a občany, podpořit transparentní prvky rozhodování do místní samosprávy – zamezit korupci.

Přihlásit lze projekty ukončené v letech 2009 a 2010. V soutěži může mít jeden účastník přihlášeno i více projektů. Uzávěrka přihlášek je v 15. srpna 2011. Soutěž je pořádána za finanční podpory Velvyslanectví Spojených států amerických v Praze.

Z přihlášených projektů vybere porota složená z nezávislých odborníků nejlepší projekty, které budou posléze hodnoceny přímo na místě.  Vítězové budou vyhlášeni na konferenci k tématu, která se uskuteční v říjnu 2011. Vítěze čeká eurovíkend pro  dvě osoby. Další ocenění získají komunikační techniku, která jim pomůže lépe pracovat a komunikovat s veřejností.

Přihlášku, podrobná pravidla účasti v soutěži a další důležité informace naleznete na www.olidech-slidmi.cz nebo www.cpkp.cz.

Kontaktní adresa: CpKP střední Čechy, Vodičkova 36, 110 00 Praha 1; e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , kontaktní telefon: 773 66 11 30