Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

V Dřevohosticích se otevře nové turistické informační centrum

mas_mostenkaTéměř po roce úspěšné přípravy a realizace se v pátek 29. dubna v 15 hodin slavnostně otevře „Venkovské turistické informační centrum“ v Dřevohosticích. Oživí se tak cestovní ruch v regionu a turisté i zdejší obyvatelé budou mít blíže k informacím o místních památkách a společenských a kulturních akcích.

Vybudování venkovského infocentra je poslední aktivitou projektu „Kraj pod Hostýnem ožívá – Včasné informace, zázemí a propagace pro společenské a kulturní akce“. Na projektu spolupracovaly Místní akční skupina Podhostýnska a Místní akční skupina – Partnerství Moštěnka a jeho cílem je rozvoj a provázání společenských a kulturních akcí v obou sousedících regionech. Projekt je realizovaný za finanční podpory EU z prostředků Programu rozvoje venkova LEADER a byla na něj poskytnuta dotace více než 3,5 milionu Kč.

Infocentrum se svou činností chce zaměřit na podávání informací z oblasti cestovního ruchu, na propagaci regionu a na rozvoj a podporu místních kulturních a společenských akcí. K tomu získalo atraktivní prostory v 1. patře zámku v Dřevohosticích. Skládá se ze dvou místností, v jedné z nich se nachází samotné informační centrum a v druhé prostorná zasedací místnost. Ta je vybavena také k prezentacím. Vedle potřebného nábytku je zde flipchart, projekční plátno, videoprojektor, ozvučovací technika a notebook.

V rámci projektu se uskutečnily i další aktivity. Včasné informace a propagaci nově zajišťuje webový portál www.hostynsko.cz, spuštěný loni na podzim. Poskytuje přehled kulturních akcí v obou regionech a výstupy ze čtyř webových kamer, umístěných na zámku v Bystřici pod Hostýnem, Svatém Hostýně, Bludném a na zámku v Dřevohosticích. Začátkem roku bylo nakoupeno zázemí pro pořádání akcí. Obce a spolky z regionů si pro pořádání svých společenských akcí mohou zarezervovat velkoprostorový stan, vyhřívače do stanů, dřevěné podium, dřevěné stánky, lavice, stoly, skákací hrad nebo ozvučovací a osvětlovací techniku.

Součástí slavnostního otevření Venkovského turistického informačního centra bude také vernisáž a vyhlášení výsledků fotosoutěže „Poznáváme náš region“, kterou minulý rok vyhlásila MAS – Partnerství Moštěnka.

Infocentrum umístěné v dřevohostickém zámku začne turistické veřejnosti sloužit již toto léto a bude spolupracovat s informačními centry v Bystřici pod Hostýnem a Holešově.