Svátek má Rostislav
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Hnutí Duha podporuje místní potraviny

lokalni potravinyObyvatelé Olomouce a okolí mají od dubna do října možnost nakoupit si čerstvé potraviny a další výrobky přímo od místních farmářů na pravidelných pátečních trzích na Dolním náměstí. Systém přímého prodeje produktů z okolních farem již léta podporuje Hnutí Duha Olomouc, které na organizaci Hanáckého farmářského trhu spolupracovalo.

Přímé vztahy mezi spotřebiteli a ekologickými zemědělci vytváří i prostřednictvím BIOklubu, který sdružuje zájemce o produkty zejména ekologického zemědělství. Pro své členy se snaží zprostředkovávat především nákup biopotravin, které nejsou běžně k dostání, jako jsou čerstvé nepasterizované mléko a mléčné výrobky, vejce, sezónní ovoce a zelenina, mošty ad.

Zájmovým sdružením a organizacím, jako jsou například mateřská a rodinná centra, ochotně poradí se založením vlastního bioklubu. Díky dlouhodobé spolupráci a komunikaci s ekologickými zemědělci může poskytnout jejich kontakty a informovat o produktech jednotlivých ekofarem.

V rámci propagace biopotravin a ekologického zemědělství dále Hnutí Duha Olomouc pořádá exkurze na okolní ekofarmy, organizuje besedy nebo poskytuje informace z oblasti biopotravin v pravidelně vydávaném Biozpravodaji, který distribuuje společně s měsíčníkem Ekologické listy. Pro zájemce o individuální pobyty na ekofarmách vydalo brožurku s představením farem, kde takové služby nabízejí. V kanceláři Hnutí Duha Olomouc nebo na e-mailové adrese organizace se můžete informovat také o prodejnách biopotravin v Olomouci nebo o možnosti zapojení do tzv. bedýnkového systému.