Svátek má Josef
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Kraj ocení společensky odpovědné firmy i neziskové organizace

web-hlavni-fotoOlomoucký kraj letos vůbec poprvé vyhlásí cenu hejtmana za společenskou odpovědnost. Do soutěže se mohou hlásit velké podniky, malé firmy, ale také živnostníci a organizace veřejného sektoru. Smyslem soutěže je kultivovat podnikatelské prostředí v regionu. Přihlásit se mohou také obce. „Chceme ocenit společnosti a podnikatele, kteří se například podílí na zlepšování pracovního prostředí, podporují mimopodnikové sociální aktivity a k životnímu prostředí se chovají zodpovědně a ohleduplně. Věřím, že takových firem je v Olomouckém kraji spousta,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství spustilo projekt ve středu 16. června, zájemci se mohou hlásit do 15. září a vyhlášení výsledků proběhne na podzim. Ceny se budou udělovat ve čtyřech hlavních kategoriích. „Zapojit se mohou také jednotliví živnostníci, města a obce, kteří se rovněž v řadě případů chovají společensky odpovědně. Mohou být inspirací pro ostatní, a právě to je dalším smyslem celé soutěže,“ vysvětluje Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje. Další informace k soutěži: www.olkraj.cz