Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

První ornitologická exkurze na Hradeckém rybníku v Tovačově

P1560292 exkurzeV sobotu 11. července se uskuteční první letošní ornitologická exkurze pro veřejnost v Tovačově, kterou pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO. Zájemci o poznávání a pozorování ptactva se sejdou u Hradeckého rybníka. Sraz zájemců o poznávání a pozorování ptactva je v 8.00 hod. u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově. Exkurze se zastaví i u Křenovského rybníka a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Zájemci o pozorování ptactva se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka.

Účastníci ornitologické exkurze se mohou těšit na pozorování desítek hus velkých s mláďaty, na více než 200 labutí, na husice nilské, poláky velké i chocholaté a zrzohlávky. Navíc bude možno pozorovat několik druhů racků, rybáky a potápky roháče. A budete-li mít štěstí, uvidíte na ornitologické exkurzi orla mořského, volavky bílé, kvakoše noční, sýkořice vousaté nebo hvízdáky chilské. K dispozici bude i kvalitní pozorovací dalekohled Meopta.

Seznam všech letošních ornitologických exkurzí, které pořádá Moravský ornitologický spolek, najdete na http://mos-cso.cz/exkurze/. Činnost Moravského ornitologického spolku a pořádání ornitologických exkurzí pro veřejnost je podpořeno dotačním programem statutárního města Přerova.