Svátek má Soňa
Všestranně podporujeme nestátní neziskové organizace z Olomouckého kraje a pomáháme jim. Vytváříme trvalý prostor pro komunikaci a spolupráci neziskovek mezi sebou i vůči jiným sektorům společnosti.

Burza práce pro osoby se zrakovým postižením

tyflocentrumV rámci Komplexního programu podpory zaměstnávání osob se zrakovým postižením, který probíhá celkem v pěti TyfloCentrech po celé ČR, a mezi něž patří i TyfloCentrum Olomouc, vznikl jedinečný webový portál www.prace-zp.cz „Burza práce pro osoby se zrakovým postižením“. Jak už samotný název napovídá, jedná se o inzertní a informační portál, který se zaměřuje na oblast pracovního uplatnění zrakově postižených.

„Stránky jsou navrženy a uzpůsobeny tak, aby byly kompatibilní se zvětšovacími i odečítacími programy, které umožní i zcela nevidomým osobám přístup ke všem jejich částem, především k inzerci.“ říká Jana Blümlová, administrátorka portálu.

 

Právě nejdůležitější část – inzerce – je určena jak k poptávce práce zrakově postižených klientů zapojených do projektu, tak k nabídce zaměstnavatelů z řad široké veřejnosti, kteří pro ně mají vhodné pracovní místo.

Kromě toho nabízí stránky stále se rozšiřující informace z oblasti pracovně-právní legislativy, rekvalifikace, rady při tvorbě životopisu, motivačního dopisu apod.  Na stránkách najdete i aktuální pozvánky na kurzy a zážitkové semináře pořádané v rámci projektu.

K jejich návštěvě vás srdečně zve

TyfloCentrum Olomouc, o.p.s.